Site Rengi

DOLAR 32,3263
EURO 35,1256
ALTIN 2.296,88
BIST 9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan: Eskişehir Şehir Hastanesi 4 Yılda 7 Milyon Hastaya Hizmet Verdi

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan: Eskişehir Şehir Hastanesi 4 Yılda 7 Milyon Hastaya Hizmet Verdi
10.08.2022
A+
A-

İl Başkanı Zihni Çalışkan: Eskişehir Şehir Hastanesi 4 yılda 7 milyon hastaya hizmet verdi

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir Şehir Hastanesinin şehir için çok büyük bir kazanım olduğunu veSağlık Bakanlığı’nın sağlıkta kalite değerlendirmesinde 100 puan üzerinden 98.91 puan aldığını söyledi.

Çalışkan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Eskişehir Şehir Hastanesi kentimiz için çok büyük bir kazanım. Şehir Hastanesi Sağlık Bakanlığı’nın sağlıkta kalite değerlendirmesinde 100 puan üzerinden 98.91 puan aldı.

AK Parti iktidarında ülkemiz sağlıkta çığır atladı. Eskişehir Şehir Hastanesi de hizmete başlayan en büyük şehir hastanelerinden biri! Tabi yerel yöneticiler tarafından hastane bağlantı yolları ile ilgili vazifesi olan konularda duyarsız kalmasını, muhalefet vekillerinin hiçbir dayanağı ve gerçekliğiolmayan konularla karalamaya yönelik algı yaratmaya çalışmalarını unutmuş değiliz!


Eskişehir Şehir Hastanesi 333 bin m2 alana sahip ve 6 bloktan oluşuyor. Şehir Hastanesi son 4 yıldır 7 milyon hastaya hizmet vermiş durumda. Yanık obezite kronik kalp merkezi gibi özel birimleriyle hizmet veren hastanede 354 hekim ve  2371 sağlık personeli görev yapıyor.

Hastane 4 yıllık süreçte yüzde 75 yatak ve yüzde 80 yoğun bakım doluluk oranı gördü. Eskişehir şehir hastanesi 1081 yatak kapasiteli olarak açıldı ancak bu rakam bakanlık ve hayırseverlerin desteği ile 1235e yükseltildi. Doluluk oranı da ne denli büyük bir ihtiyaca cevap verdiğini gösteriyor.

Pandemide 117 olan yetişkin yoğun bakım ünitesi 237 ye yükseldi. 2018 yılından bu zamana kadar 18.500 anne bebeğini bu hastanede dünyaya getirdi.

“5 YILDIZLI OTELLERLE YARIŞIR NİTELİKTE”

Hastanenin konaklama koşulları da beş yıldızlı otellerle yaraşır cinsten. Şehrimize bu hizmeti kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Sağlık Bakanlarımıza ve Sayın Bakanımız Nabi Avcı‘ya tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.