Site Rengi

DOLAR 32,3263
EURO 35,1256
ALTIN 2.296,88
BIST 9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

AKUT Eskişehir Ekibi Harmankaya Kanyonunda İncelemelerde Bulundu

AKUT Eskişehir Ekibi Harmankaya Kanyonunda İncelemelerde Bulundu
03.09.2019
A+
A-

AKUT Eskişehir ekibi, Bilecik’in Yenipazar ilçesinde bulunan Harmankaya Kanyonuna giderek incelemelerde bulundu. Olası arama kurtarma kurtarma durumunda ekip, hızlı müdahalede bulunmak için çalışmalar gerçekleştirdi. Bilecik’in Yenipazar ilçesinde bulunan, ikisi büyük onlarca şelalenin yer aldığı 3 kilometrelik Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı, yerli ve yabancı doğaseverler ile adrenalin tutkunlarını uğrak yeri durumunda. Toplam 260 hektar alana sahip 3 kilometre uzunluğundaki kanyona teknik malzemesi olmayan ve tecrübesiz kişilerin girmeleri kazaya davetiye çıkartıyor.

Yakın zamanda yaşanan sel olayları akabinde kanyon içindeki değişiklikleri kontrol etmek için AKUT Eskişehir ekibinden 5 kişi kanyona girdi. Tecrübeli ekip, kanyon içerisinde yaşanabilecek kazalara hızlı müdahale edebilmek için çalışmalarda bulundu. Üç kilometrelik alanda tarama yapan ekip, daha sonra civar köylerden de yaşanan sel olayları hakkında bilgi aldı.

Kanyona girmek isteyenlere çeşitli uyarı ve tavsiyelerde bulunan AKUT Eskişehir ekibi: “Kanyona girecek kişilerin bölge jandarma ekiplerine girmeden ve çıkınca bilgi vermeleri muhtemel kazalara hızlı müdahale için önemli. Kanyon tecrübeli bir ekiple 5-6 saatlik bir sürede geçilebilmektedir. Yağış öncesi ve hemen sonrası kanyona girmek tehlikelidir. Kanyondaki su debisi, su ısısı, kanyonu geçecek ekibin bilgi seviyesi ve malzeme durumu önemlidir” diye belirtti.
Ayrıca ekip, kanyonun teknik malzeme ve tecrübesi olmayan kişilerce geçilmesinin mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.