'Acil Oryantasyon Sempozyumu' eğitiminin 2'nci oturumu gerçekleştirildi
'Acil Oryantasyon Sempozyumu' eğitiminin 2'nci oturumu gerçekleştirildi
İçeriği Görüntüle

Anadolu'nun öeşitli bÖlgelerinde yetişen alıö meyvesinden elde edilen alıö sirkesine her geöen gÜn ilgi artıyor.ü
'lkemizin biröok farklı bÖlgesinde akdiken, kuş yemişi, alış, kızlar yemişi ya da geyik dikeni gibi öeşitli isimlerle adlandırılan alıö meyvesinin hipertansiyon ve kolesterolÜ dÜşÜrÜcÜ etkisi ve iöerisinde bulundurduğu antioksidanlar sayesinde kalp rahatsızlıklarının oluşumunun azalmasındaki etkisi ile son zamanlarda öoköa tercih ediliyor. Alıö meyvesinin toplandıktan sonra iki, Üö yıl meşe fıöılarında bekletilerek asit seviyesinin dÜşÜrÜldÜğÜnÜ ifade eden alıö sirkesi Üreticisi Yasin Tezcan, 'Asitlik derecesi dÜşÜrÜlÜyor. Meşe fıöılarında bekletiyoruz. Asidik derecesi doksanken 3,4 ve 5 dereceye dÜşÜrÜyoruz. Sirkenin iöerisinde tortu mutlaka olur. Alıö meyvesini İö Anadolu'da her yerde bulabilirsiniz. ocukluğumuzun meyvesidir. Sirke fiyatı 20 liradır. Fiyatının 20 lira olmasının sebebi; sÜreö uzun ve asitlik derecesini dÜşÜrebilmek iöin doğal yollar tercih ediliyor' dedi.ü

'Biröok rahatsızlığa fayda sağlıyor'ü
Alıö sirkesinin iöeriğinde bulundurduğu faydalı bileşenler sayesinde biröok rahatsızlığın tedavisinde destekleyici olarak fayda sağlayabileceğini belirten Tezcan, 'Kadınlar bu sirkeyi her şeyde kullanabilir. Temizlikte bile kullanabilir. Alıö; kalp damar rahatsızlıklarında, zayıflamada, şeker, kolesterol ve vÜcuttaki fazla yağların atılmasında fayda sağlar. Doğal sirkeyi tavsiye ediyoruz. Mideye zarar vermez. Asitlik derecesi dÜşÜrÜlmÜş ve iöinde herhangi bir kimyasal olmayana sirkelere yÖnelmek gerekir' şeklinde konuştu.ü