Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP'nin öok sesli, tek dilli bir parti olduğunu belirterek, 'Dilimiz tek, sesimiz, rengimiz öok olacaktır. GÖrÜş farklılıkları olması bizim zenginliğimizdirç dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM'de yaptığı aöıklamada Mecliste kapalı Grup Toplantısı yaptıklarını belirterek, son siyasi gelişmeleri değerlendirdiklerini ve tÜzÜk kurultayı ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıödaroğlu'nun milletvekillerinin Önerilerini aldığını sÖyledi. Altay, ç ok sayıda milletvekilimiz hem tÜzÜk kurultayı hem de siyasi sÜreöle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Genel başkanımız toplantının başında değerlendirmeler yaptı. Parlamento öalışmalarımız ile ilgili tavsiye ve Önerileri oldu. Genel merkezimizin yeni yÖneticileri de toplantıya katıldılarç ifadelerini kullandı.

TÜzÜk değişikliğine yÖnelik soru Üzerine Altay, çTÜzÜğÜmÜz de öeşitli defalar değiştirildi. Değişiklik yapılırken kimi maddelerde uyumsuzluklar vardı. Ama daha demokratik, TÜrkiye'ye demokrasi yerleştirmek isteyen, TÜrkiye'nin tam demokrasi ile yÜrÜmesini isteyen bir parti olarak parti iöi demokrasi kanallarının daha genişlemesini istiyoruz. Bu öeröevede daha demokratik, işlevselliği olan, ÖrgÜtlerin öalışma koşullarını kolaylaştıran, kimi bÜrokratik sayılabilecek tÜzÜkteki engelleri kaldıran, daha yalın, sade, herkesin anlayabileceği ama iöinde buram buram demokrasi kokan tÜzÜk hazırlığı iöin dÜğmeye basıldıç şeklinde konuştu.

Muharrem İnce'nin tÜzÜkle ilgili Üö maddelik değişiklik Önergesinin olduğunun hatırlatılması Üzerine Altay, çİmza dahil, cumhurbaşkanı adayının Üyelerin katılımı ile seöimi dahil, Muharrem İnce ve arkadaşlarının Önerileri oldu. Bunlar milletvekillerimizden yazılı olarak da istendi. BÖyle bir istişarenin daha geniş katılımla yapılması sÖz konusuç diye konuştu.
CHP'de gÖrÜş ayrılığı olmadığını sÖyleyen Altay, ç ok sesli, tek dilli bir partidir. Dilimiz tek, sesimiz, rengimiz öok olacaktır. GÖrÜş farklılıkları olması bizim zenginliğimizdirç ifadelerini kullandı.

TBMM'de taciz konusunda Altay, en ağır şekilde hukuki işlemin yapılması gerektiğini ifade etti. Kılıödaroğlu'nun referandumda yÜzde 51.2 'hayır' öıktığı sÖzleri hatırlatılarak, buna ilişkin ellerinde somut delillerin olup olmadığı sorusu Üzerine Altay, çIslak imzalar var. BÜyÜk öapta belki ilk defa 16 Nisan referandumunda ıslak imzaları topladık. MÜhÜrsÜz oyların, pusulaların 'geöerli' sayılması nedeniyle bÖyle bir puanlık farkla 'evet' öıkmış gÖrÜnÜyor. Şayet mÜhÜrsÜz oylar 'geöerli' sayılmasa, bizdeki verilere gÖre ÖrgÜtlerden, Üyelerimizden aldığımız bize bÖyle bir değerlendirme yapma imkanı veriyorç dedi.
Başbuğ değerlendirmeleriyle birlikte başlayan polemiğe ilişkin olarak ise Altay, Erdoğan'ın tepkisini anlayamadığını ifade etti.ü