Site Rengi

DOLAR 32,4668
EURO 34,7312
ALTIN 2.478,57
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C

Ambulans Sürmenin İnce Detaylarını Öğreniyorlar

Ambulans Sürmenin İnce Detaylarını Öğreniyorlar
28.06.2021
A+
A-

Eskişehir İl Ambulans Servisi, hizmet kalitesini sürekli arttırmak ve Eskişehir halkının ihtiyaç duyduğu zamanlarda saniyeler içerisinde ulaşmak için sürekli çalışıyor. Eskişehir İl Ambulans Servisi, 2020 yılında başlayan pandemi sebebiyle Covid-19 tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitimlerine ara veren ancam tüm hizmet içi eğitimlerini çevrim içi şekilde devam ettirmişti.

Personelin eğitim ihtiyacını her daim karşılamaya çalışan Eskişehir İl Ambulans Servisi eğitim birimi, Başhekim Dr. Veli Görkem Pala’nın Eskişehir Organize Sanayi Bölge (EOSB) Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonrası Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan pist onayını alarak Mayıs 2021 tarihinde planlamaya başladığı ve Sağlık Bakanlığımız tarafından da zorunlu kuşanan hizmet içi eğitim Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) 22-23- 24-25 Haziran 2021 tarihlerinde aldı.

Sağlık Bakanlığı onaylı ve Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimliği personelleri olan ASTE il koordinatörlerinin eğitmen olarak görev aldığı eğitimde; 18 personelin 17’si başarı ile eğitimleri geçti. ASTE eğitimi, 3 eğitim ambulansı ve 1 servis aracı ile yapılarak, toplamda 300 trafik eğitim dubası kullanıldı. Eğitime katılan personellerin %90 oranını sağlık personeli oluştururken %10’u ise şoför olarak hizmet verenlerden oldu.
Eğitimi başarıyla tamamlayan personel, sertifikalarını Covid-19 tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Veli Görkem Pala’dan ve ASTE İl Koordinatörlerinden aldı. Bu eğitimle birlikte Eskişehir İl Ambulans Servisi personeli arasında ambulans sürücülüğü yapan ancak ASTE’si olmayan personel de kalmadı. Böylelikle tüm sağlık personelleri arasında ASTE’si olanlar yaklaşık %75 seviyesine ulaştı.

Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Veli Görkem Pala: “Trafikte ambulans kullanmak normal araç kullanmak gibi değil, hem bir can yetiştirmeye çalışıyorsunuz hem de 3 can taşıyorsunuz, bu sebeple daha bir dikkat daha fazla reflex gerektiriyor, bakanlığımızın hizmetiçi eğitimi olan ASTE’yi Eskişehir İl Ambulans Servisi olarak tüm personellerimize aldırıyoruz, çünkü yeri geliyor ambulansı hastaya müdahale eden ekip amiri kullanmak zorunda kalabiliyor” dedi.

Eskişehir ASTE Eğitmeni ve Eskişehir İl Ambulans Servisi personeli ATT. Rıza Gök: “ASTE ekip arkadaşlarımız için çok önemli, biz burada araç kullanmayı değil ambulansın manevra kabiliyetini ve gereksiz tehlikeli hareketlerden kaçınmayı öğretiyoruz, şuan 3 eğitim ambulansını ve bu imkanları bize sağlayan başhekimimiz Dr. Veli Görkem Pala’ya da teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.