Site Rengi

DOLAR 32,5688
EURO 34,7210
ALTIN 2.488,71
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Avcı’dan ‘Hasan Polatkan Havalimanı’ Açıklaması

Avcı’dan ‘Hasan Polatkan Havalimanı’ Açıklaması
28.03.2022
A+
A-

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Dr. Emine Nur Günay ve AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan Eskişehir gündemindeki önemli konulara ilişkin basın toplantısı düzenlediler.

Prof. Dr. Nabi Avcı açıklamasında, Hasan Polatkan Havalimanı’nın durumu ile ilgili ilk kendilerine ulaştığından itibaren kendisinin, Prof. Dr. Emine Nur Günay’ın, il başkanı Zihni Çalışkan’ın ve MKYK üyesi Burhan Sakalşı’nın bu konuyla ilgili girişimlerde bulunduklarını açıkladıklarını ifade ederek şu ifadeleri kullandı: “Bize bu konunun net olarak intikali 25 Şubat tarihi… Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler beni aradı. Hasan Polatkan Havalimanı’na yolcu inişlerinin, özellikle Brüksel’den gelen Emirdağlı yolcuların Zafer Havaalanına yönlendirildiği yönünde bir duyum olduğunu, bu konuda bir şeyler yapmamız gerektiğini söyledi. Ben de: “1 Mart’ta Binali Yıldırım Genişletilmiş İl Divan Toplantımız için Eskişehir’e gelecek. Binali Bey, eski Ulaştırma Bakanı olarak havaalanlarını iyi bilen bir kişi. Geldiğinde kendisi ile etraflıca konuşalım, bu konudaki sakıncaları anlatalım. Daha sonra Ulaştırma bakanımızla da konuşuruz” dedim. Ve 1 Mart’taki toplantıda ve sonra akşamında Valilik’teki yemekli toplantıda bunları anlattık.  Toplantıda Binali Bey, sayın valimiz, rektörlerimiz, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı, Emine Hanım… Toplantının bir gerekçesi de URAYSİM projesinde nerede olduğumuzun üniversite rektörlerimiz tarafından anlatılmasıydı. Önce Anadolu Üniversitesi projesiydi, Eskişehir Teknik Üniversitemizin kurulması ile ESTÜ’nün projesi haline geldi. Her iki rektörümüz de projenin ne durumda olduğunu bir brifing olarak sundular. Sonrasında bu havaalanı meselesini de Binali Bey’e anlattık” dedi.

Prof.Dr. Nabi Avcı şöyle devam etti: “Binali Bey’e: “Bugüne kadar Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı da açıktı, Zafer Havaalanı da açıktı. Gelen yolcu sayısına bakmadan; kimseye şuraya ineceksin, buraya ineceksin denilmeden özellikle Avrupa’dan gelen vatandaşlar ve seyahat firmaları tercihlerini Hasan Polatkan Havalimanı’ndan yana kullandılar. Çünkü Eskişehir’de çok ciddi bir Emirdağlı nüfusu var. Avrupa’dan gelen Emirdağlılar öncelikli olarak Eskişehir Havalimanı’na değil, Eskişehir’e geliyorlar. Ayrıca Zafer Havaalanı’nda çeşitli ulaşım sorunları yaşandı. Ankara’ya da gidecek olsa, Afyon’a da gidecek olsa, Eskişehir’e de gidecek olsa Eskişehir’deki kadar rahat ulaşamayabileceklerini oradan gelen vatandaşlarımız da biliyordu. Siz, birtakım yapay önlemler veya girişimlerle bu havalimanının yolcusuyken Zafer Havaalanı’na aktarabileceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz. O yolcu bir süre sonra en azından Sabiha Gökçen Havalimanı’na gider. Çünkü daha önceki tecrübeler de gösteriyor ki; Sabiha Gökçen’den Eskişehir’e gelmek daha kolay… Çünkü gelen yolcu Eskişehir yolcusu… ‘Zafer Havaalanı’nı biraz daha canlandıracağız’ derken iki atıl havalimanımız olmasına yol açma tehlikesi var. Bu yüzden bu hesap iyi yapılmalı…” diye konuştu.

Avcı konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bunlar 1 Mart’ta Binali Bey’e anlatıldı. Bakanlar zaman zaman kendi partisinden milletvekillerini bilgilendirmek için AK Parti Genel Merkezi’nde toplantılar yaparlar. Ulaştırma bakanımız da 16 Mart günü tüm AK Parti milletvekillerine yönelik böyle bir toplantı düzenledi. Emine Hanım o sırada Avrupa’daki başka bir toplantıdaydı, ben katıldım. O toplantıda da Ulaştırma Bakanımıza Eskişehir’in ulaşımla ilgili sorunlarını enine boyuna anlattım. Muhtelif zamanlarda bu konular muhataplarına iletildi. Bunların bir kısmı çözüldü, çözülemeyenlerin de takibine devam ediyoruz. 16 Mart’taki ulaştırma bakanının brifinginde sadece Eskişehir’in sorunu olarak da anlatmadım. “Bakın, çok önemli işler yapılıyor. 18 Mart’ta Çanakkale Köprüsü açılacak ama ben Eskişehirlilere göğsümü gere gere Çanakkale Köprüsü’nün tanıtımını yapamayacağım. Çünkü Eskişehirliler bana diyor ki: “Aferin, Çanakkale Köprüsü gibi muhteşem bir eser yaptınız ama bizim Kırka yolu ne olacak, Alpu yolu ne olacak, Sarıcakaya yolu ne olacak?” Ben de onlara anlatıyorum, hangi aşamalarda olduğumuzu. Lütfen bu projeleri hızlandıralım. Diğer milletvekili arkadaşlarımız da benzer sorunları dile getirdiler kendi illerinden… Ben o gün o toplantıda sonra, Binali Bey’e dedim ki: “Hasan Polatkan Havalimanı meselesini bir kez daha anlatayım size. Çünkü iş ciddiye binmeye başladı. Yazılar yazılıyor oraya inmeyeceksiniz. Bürokrasi bir takım bir şeyler karıştırıyor” diye. Orada başbaşa bir görüşme yaptık. Eskişehir’deki havalimanının atıl duruma düşürülmesinin siyasi ve ekonomik sonuçları olacağını, bu konunun ciddiyetle düşünülmesi gerektiğini bir kere daha hatırlattım.”

“Yarın ulaştırma bakanımızla bir toplantı yapacağız” diyen Avcı; 22 Mart’ta, saat 8:00 gibi bir arkadaş beni aradı. Artık uçakların Eskişehir’e inmeyeceğine dair yazı yazılıyor, dedi. Bunun üzerine ben hemen ulaştırma bakanını aradım. “Bir an önce görüşelim, bu iş ciddi sıkıntıya girecek. Sadece Eskişehir’de değil, yarın başka yerlerde de bu konu konuşulacak, bunun rasyonel bir çözümü var, bunları konuşmamız lazım” dedim. Yarın inşallah ulaştırma bakanımızla tekrar bir toplantı yapacağız. AK Parti Eskişehir milletvekilleri, Zihni Bey ve MKYK üyemiz Burhan Bey de gelir. Ulaştırma bakanımızla toplantımızda bütün bunları ayrıntıları ile konuşacağız. İnşallah çözüm üreteceğiz bu konuda.” dedi.

Avcı: “Gerekirse Cumhurbaşkanı ile görüşeceğiz”

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı: “Henüz havalimanı kapatıldı durumuna girmeden, rasyonel bir şekilde, argümanlarımızı ilgili herkesle, gerekirse de sayın Cumhurbaşkanımızla da konuşarak rasyonel bir temele oturtacağımızı ümit ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.