Site Rengi

DOLAR 32,3656
EURO 34,9702
ALTIN 2.326,16
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Babasının Kabul Etmediği Bebek Kimliksiz Kaldı

Babasının Kabul Etmediği Bebek Kimliksiz Kaldı
24.12.2019
A+
A-

Eskişehir’de evlilik dışı birliktelik sonucu çocuğu olan yabancı uyruklu Dilara Ziyadova, bebeğin babasına ulaşamadığı için çocuğuna kimlik çıkartamıyor. Kimliği olmayan çocuğunu rahatsızlandığında hastaneye bile götüremediğini belirten Ziyadova, yetkililerden yardım istiyor.
Bundan 2 sene önce Özbekistan’dan Türkiye’ye gelen Dilara Ziyadova, havaalanında tanıştığı bir kişi ile evlilik dışı birlikte oldu. Bu birliktelikten çocuğu olan Ziyadova, daha sonra Eskişehir’e geldi. Bu süreç içinde birlikte olduğu adamı hiç görmediğini ve ulaşamadığını ifade eden 41 yaşındaki Ziyadova’nın çocuğu doğdu ve babası çocuğu kabul etmediği için kimlik çıkartamadı.

Parası ve kimlik olmadığı için hastaneye çocuğunu götüremediğini söyleyen Ziyadova, “Ben girdi-çıktı yaptırmak için hava limanına gelmiştim. Ondan sonra orada yanıma bir adam geldi, tanıştı yardım edeceğim diye. Oturma iznimi yapmam için yardım etti. İki kere görüştük, bir kere beni arabasıyla Göç İdaresine bıraktı. Orada işlemleri yaptık oturma iznim için sonra beni otele götürdü ve olay başıma geldi. Bana evli olduğunu söylemedi. Ben hamile olduğumu geç öğrendim. Bilmiyordum hamile olduğumu, kan tahlilinden öğrendim. Geç oldu, mayıs ayında öğrendim. Mecbur doğurmak zorunda kaldım. Şu an bebeğimi kontrol ettiremiyorum, doktor kimliği olmadığı içi ücret istiyor. Nereye gitsem kimlik istiyorlar, bebeğimin kimliği yok. Babası olan kişi, bebeği kabul etmiyor. ‘Benden değil, benim değil bu çocuk’ diyor. Konuşamadım, aradım açmadı sonra baktım telefonumu engelledi. Tanıdık bir kişiyle ‘Karım duyarsa yuvam bozulacak’ diye haber göndermiş. Beni ve bebeğimi tehdit etti. Daha sonra ‘tamam yardım edeceğim, bebek yürüyene kadar, ama karıma haber verirsen, karım duyarsa seni öldüreceğim’ demiş” dedi.

“Benim beklentim, bebeğime kimlik çıkartmak”

Bebeğine kimlik çıkartamadığını ve hastaneye gidecek parasının olmadığını aktaran Ziyadova, “Benim başıma bir olay geldi, hata yaptım. Şimdi bebeğimin kimliği yok, kimlik çıkartmam lazım. Bebeğimin babası olan kişiye ulaşamıyorum. Benim beklentim, bebeğime kimlik çıkartmak. Kimliği olmasını istiyorum. Çünkü nereye gidersem kimlik istiyorlar, kontrollerini yapamıyorum. Aşılarını yapamıyorum. Göz kontrolünü yapamadım, kimlik istediler. Kimlik olmadığı için ücret istiyorlar. Param olmadığı için yaptıramadım. Ben kimlik için kadın derneklerinden yardım istiyorum. Benim o adamla işim yok, ama biliyorum nerede çalıştığını. Gerekirse bulacağım, polise haber vereceğim, mahkemeye vereceğim. Ben Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinden yardım istiyorum. Bebeğime sahip çıkmak istiyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.