Site Rengi

DOLAR 32,3724
EURO 34,9981
ALTIN 2.325,89
BIST 9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Bakan Varank’tan Eskişehir OSB’ne Ziyaret

Bakan Varank’tan Eskişehir OSB’ne Ziyaret
20.06.2020
A+
A-

Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde (EOSB) üretim yapan fabrikaları ve Eskişehir OSB Müdürlüğünü ziyaret etti. İlk olarak yapımı tamamlandığında Türkiye’nin, üretim üssü olacak olan Haier Europe’ı yatırımını ziyaret eden Varank, burada devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Varank daha sonra Rekor Kauçuk, Esalba Metal, Lande, Coşkunöz Savunma ve Havacılık ile Alfa İleri Teknoloji firmalarını ziyaret etti. Fabrika ziyaretlerinden sonra Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne geçen Bakan Mustafa Varank yemekte Eskişehir OSB yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Eskişehir sanayisine çok büyük katkılarınız oldu

Gerçekleşen ziyarette konuşan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, şehrin kalkınmasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın çok büyük katkılarının olduğunu ifade etti. Bakanlığın katkılarıyla Eskişehir OSB’ye kazandırılan ve halen yatırımı süren Haier Europe çamaşır kurutma makinesi yatırımı hakkında bilgi veren Başkan Küpeli, “Sayın Bakanım her zaman bizim yanımızdasınız ve bizlere çok büyük destekleriniz oldu. Özellikle 511 milyon liralık Haier Europe yatırımının bölgemize kazandırılması konusunda çok büyük katkılarınız oldu. 2019 yılında temeli atılan fabrika üretime geçtiğinde yılda 500 milyon dolar ihracat hedeflemekte ve 1200 kişi istihdam edilecek” dedi.

Liman bağlantısı bizim olmazsa olmazlarımızdan

Başkan Küpeli ziyarette Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank’a, Eskişehir OSB-Hasanbey demiryolu bağlantısı, Eskişehir-Gemlik Liman bağlantısı ile yeni çevre yollarının yapılması gibi konularına da değindi.  Küpeli, Eskişehir OSB’nin demiryolu ile Gemlik Limanına bağlantısının sanayiciler için olmazsa olmaz konulardan birinin olduğunu aktararak, “Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinin demiryoluyla Hasanbey Lojistik Merkezine oradan da Gemlik Limanına bağlanması bizler için olmazsa olmaz konulardan bir tanesi. 2023 yılı hedefimiz olan 5 milyar dolar ihracat rakamına ulaşabilmemiz için de liman bağlantımızın sağlanması gerekiyor. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinin limanlara bağlanması bizim için hayati önem taşımaktadır. Bir diğer sorunumuz ise karayolu ulaşımı. Sabah ve akşam saatlerinde OSB’ye girişi ve çıkışlarda çok yoğun bir trafik sıkışıklığı yaşanmakta. Eskişehir olarak kısa zamanda yeni bir çevre yoluna ihtiyacımız var” dedi. Başkan Küpeli, ziyarette ayrıca Bakan Varank’a sanayicilerin iş hayatı ve ekonomi gündeminde bulunan güncel konulara ilişkin talepleri ve beklentilerini de aktardı.

Eskişehir’i yatırımcılara öneriyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Eskişehir’in güçlü bir sanayi altyapısına sahip olduğunu aktararak, “Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi olarak Eskişehir’e her geldiğimizde bizi en güzel şekilde ağırlıyorsunuz. Eskişehir sanayisi çok güçlü, burada çok kaliteli firmalar var. Güçlü bir ihracat yapınız var. Yenilerini kazandırıyor olmaktan da çok mutluyuz. Eskişehir’i yatırım yapmak isteyenlere her zaman öneriyoruz. İnşallah bundan sonra daha da güçlü bir şekilde yolumuza devam ederiz” dedi.

 

Türkiye’nin ürettim üssü olacak

Yatırım teşvikleriyle Haier Europe’in Eskişehir’e kazandırılmasıyla Türkiye’nin, ürettim üssü olacağını ifade eden Bakan Varank, “Şirketin Eskişehir’deki yeni yatırımını ilk günden beri yakından takip ediyoruz. Öncelikli yatırım teşvikleri sayesinde ilimize kazandırdığımız fabrika, 2021 ocak ayında üretime başlayacak. Böylece Türkiye, Haier Europe’ın üretim üssü olacak. Hedef 500 milyon dolar ihracat, ilave 1200 istihdam” diye konuştu.

Liman bağlantısı için gerekli çalışmalar yapılacak

Eskişehir OSB’nin demiryolu ile Hasan Bey Lojistik Merkezi oradan da Gemlik Limanına bağlanması ve yeni çevre yolu konusunda ise Bakan Varank, hükümet olarak gerekli çalışmaların yapılacağını aktardı. Bakan Varank’ın Eskişehir OSB’ye gerçekleştirdiği ziyarette Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Metin Saraç, kurum müdürleri, yönetim ve denetim kurulu üyeleri yer aldı.

Ziyaretin sonunda Başkan Küpeli, Bakan Varank’a hediye takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.