Site Rengi

DOLAR 32,5860
EURO 34,7910
ALTIN 2.412,82
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 28°C
Az Bulutlu
Eskişehir
28°C
Az Bulutlu
Sal 31°C
Çar 26°C
Per 22°C
Cum 26°C

Bakanlık ve FAO Uzmanlarından Çalışma Gezisi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de yapılacak Tarımsal Yayım Çalıştayı öncesi Tarım ve Orman Bakanlığı ile FAO uzmanlarınca çalışma gezisi düzenlendi.  
Eskişehir’in pilot il seçildiği “Türkiye’de Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Teknik İşbirliği Projesi” kapsamında gerçekleşecek Tarımsal Yayım Çalıştayı öncesi Bakanlık ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) uzmanlarınca İl Müdürlüğüne ve tarım paydaşlarına çalışma gezisi düzenlendi. 
5-6 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleşen çalışma gezisine, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Proje Yönlendirme Kurulu Üyesi Dr. Murat Toy ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünden (FAO) Tarımsal Yayım ve Politika Uzmanı Prof. Dr. Cemal Taluğ, Eğitim Uzmanı Prof. Dr. Dilek Bostan Budak, Toplumsal Cinsiyet Uzmanı Nevin Şenol ve Bilgi ve İletişim Teknolojisi Uzmanı Muhammed Nasser katıldı. 
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan kendisine yapılan ziyaret esnasında yaptığı açıklamada, uygulamalı yayım çalışması yapılmasının önemine vurgu yaptı. Alkan ayrıca Eskişehir’in pilot il seçilmesinden ve İl Müdürlüğünün tarım paydaşlarıyla birlikte Türkiye’nin tarımsal yayım stratejisini belirlemede aktif rol almasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. 
Tarımsal Yayım ve Politika Uzmanı Prof. Dr. Cemal Taluğ, çalışma gezilerinin tamamlanması sonrasında yaptığı açıklamada, projenin genel amacının günümüz tarımında, kadın ve erkek çiftçilerin taleplerinin ve ihtiyaçlarının hızlı, etkili ve sürdürülebilir bir biçimde karşılanması olduğunu belirtti. Aynı zamanda verimliliğin artması, çiftçi refahının yükselmesi ve gıda güvenliğinin güvence altına alınmasının amaçlandığını kaydeden Taluğ, Eskişehir’de bulunmaktan dolayı memnun olduğunu belirterek gösterilen duyarlılık ile ilgiden dolayı Erkan Alkan’a teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.