Site Rengi

DOLAR 32,3130
EURO 35,0793
ALTIN 2.309,71
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Başkan Candemir’den 23 Nisan Mesajı

Başkan Candemir’den 23 Nisan Mesajı
22.04.2022
A+
A-

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Candemir mesajında şu ifadelere yer verdi.

İstikbalimiz olan çocuklarımızın bayramı kut’lu olsun..

Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu ve millet iradesinin üzerinde hiçbir gücün olmadığının tüm dünyaya ilan edildiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Gazi meclisimizin açılışının 102. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın olmanın gururunu, kıvancını ve dahi heyecanını yaşıyoruz.

Şüphesiz ki, 23 Nisan 1920 tarihi aziz Türk milletinin dönüm noktalarından biridir. Şanlı ecdâdımız o gün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla kenetlenmiş ve bağımsızlığından zerre ödün vermeden çıktığı bu yolda çetin mücadelelerden geçerek bağımsızlığını tesis etmeyi muvaffakiyet ile neticelendirmiş; millî iradenin tecelligâhı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak tüm dünyaya ilan etmiştir.

Kuruluşumuzun ve kurtuluşumuzun cansiperane iradesini yapan meclisimiz kuruluşundan günümüze daha müreffeh, daha esen, daha güçlü, daha başarılı ve huzurlu yarınlar için aynı özveri ile çalışmaktadır. Bugün ise gazi meclisi olması bunun en bariz örneğidir.

Elzem olan bir husus da vardır ki, o da İstiklâlimizin temini nasıl ki önemliyse istikbâlimizi tesis etmek de bir o kadar önemlidir. Bu minvâlde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı olarak gördüğü çocuklara bugünü “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak armağan etmiştir. 23 Nisan dünya çocukları arasında dostluk ve sevgi bağlarının pekişmesinde büyük ve önemli bir rol üstlenmektedir. Ve geçmişten günümüze coşku ile kutlanmaktadır. Coşkumuzu, heyecanımızı hiç eksiltmeden kutlayacağımız nice yüzyıllar Türk Milleti ile olsun.

Bizler, çocuklarımızın istikbâli için gayretle çalışmakta ve onların daha huzurlu daha refah dolu bir ülkede yaşaması için varız.

Sorgulayan, okuyan, tefekkür eden, kendine güvenen, aydınlık bakış açısına sahip, ülküsü ve hedefleri olan, hayâllerinden vazgeçmeyen, vatanını, bayrağını seven kadîm değerlerine sahip çıkan ahlaklı çalışkan çocuklar yetiştirmek boynumuzun borcudur.

Bu vesile ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve rahmetle ile yâd ediyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum. Sözlerime Atatürk’ün şu sözü ile son vermek istiyorum, “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.”

Daha müreffeh, daha huzurlu, daha sağlıklı yüzyıllara erişmek temennisiyle,

Ne mutlu Türk’üm diyene!

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.