Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

BBP Genel Başkanı Destici’den Günyüzü ve Polatlı İlçelerine Müjde

BBP Genel Başkanı Destici’den Günyüzü ve Polatlı İlçelerine Müjde
03.09.2020
A+
A-

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 2020-2021 Adli Yıl açılış törenlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gökpınar Barajı için gerekli olan 35 Milyon liralık ödeneğin çıkarılması konusunda görüştü.
Türkiye’nin gelecek yıllarda tarım alanında ihracatı en yüksek ülke statüsünde olması için çaba sarf ettiklerini aktaran Destici: “Devletimiz ve milletimizi ortak paydada buluşturabilmek adına BBP olarak köprü vazifesi görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Önerileri ve fikirlerini sunmak üzere gelen Günyüzü Ziraat Odası Başkanı Aytekin Özkara ve Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai makamında kabul eden Destici, İç Anadolu’nun ortasında tarıma büyük ölçüde destek veren Polatlı ve Günyüzü’nün devlet tarafından daha fazla destekleneceği müjdesini verdi. Destici, Eskişehir’de son dönemde yapılan su yapılarının artmasıyla bölgedeki tarımsal faaliyetlerin de geliştiğinin altını çizerek: “Su bir medeniyetin en önemli nimetidir. Hamdolsun, ülkemizin bu nimeti birçok ülkeye oranla yüksek seviyede. Büyük Birlik Partisi olarak, devletimizin ve milletimizin çıkarları doğrultusunda çalışmak boynumuzun borcu. Sayın Cumhurbaşkanımız kısa süre içinde Gökpınar Barajı için gerekli desteği verecek. Hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

“Bakarsak bağ, bakmazsak dağ olduğunu tespit ettik”
Bölge genelinde gerekli araştırmaları yaparak tespit raporu düzenleyen Destici, açıklamasında şu cümlelere yer verdi:
“Biz gördüğümüzü söylemekle mükellefiz. Bölgede belirli tespitler yaptık ve bunları raporlandırdık. Durum o ki, bakarsak bağ, bakmazsak bağ olduğunu tespit ettik. Örneğin 2007 yılından bu yana ilçemizden geçen Sakarya Nehri ve Sivrihisar’dan da geçen Porsuk Çayında özellikle Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında kurumalar yaşanıyor. Burada şekerpancarı, mısır, yonca gibi ilçe ekonomisinde katma değeri yüksek olan ürünler yetiştiriliyor. Buğday ve arpa mahsulü de bulunuyor ama bu ürünler hasat söz konusu tarihlerde hasat edildiği için bir noktada zarardan kurtuluyor. Her iki nehirde toplamda 200 bin dekarlık alanda bulunan bu ürünlerden maalesef 2020 yılının Haziran ayında yaklaşık 115 bin dekarlık alanda bulunan ve suya ihtiyaç duyan özellikle şekerpancarı, kuru soğan, mısır ve yonca gibi ürünlerimiz zarar görmeye başladı. Önlem almak zorundayız.”
Destici, Sakarya nehri ve Porsuk Çayı ile alakalı kısa, orta ve uzun vadeli çözümler için gerekli bilgilendirmeleri yaptıklarının altını çizerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Sakarya nehri üzerinde bulunan mahallelerimizde acil olarak suya ihtiyaç duyan ürünlerimizin ekim alanı yaklaşık 65 bin dekar olup, gayri safi hasıla değeri yaklaşık olarak 250 milyon liradır. Bu kaybı göze alamayız. Öte yandan Porsuk Çayı güzergahı da öyle. 150 milyon liralık getirisi olan, 35 bin dekarlık bir alan. Bu alanlarda ivedi olarak kolluk güçleri marifeti ile rotasyon uygulaması, özellikle Sakarya Nehri üzerindeki eski yataklara suyun aktarılmasıyla suyun debisinin yükseltilmesi sağlanmalıdır. Yerli ve milliye destek vereceksek, bu toprakların yerlisi de millisi de vatandaşlarımızdır. Her daim yanlarında olacağımızdan kuşkuları olmasın.”

Günyüzü Ziraat Odası Başkanı Aytekin Özkara ve Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu ise 30 bin çiftçi adına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye teşekkürlerini ilettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.