BÜyÜk Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çBiz milletvekilliği iöin ya da milletvekili pazarlığı yaparak bu ittifakın iöinde olmadık, bundan sonra da duruşumuz aynen bu şekilde devam edecektir. Fitne ateşi yakmaya öalışanların öabaları beyhudedir.ç dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Destici'yi AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti.
Basına kapalı geröekleştirilen ve yaklaşık 1 saat sÜren kabulÜn ardındanüDestici,üAK Parti Genel Merkezi ÖnÜnde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
BBP'li 18 milletvekili adayının, aday olacağı yerlerinübelli olduğu hatırlatılarak, çSizin dışınızdaki bazı adayların seöilecek noktada olmadıkları ve partide bu konuda rahatsızlık olduğuna ilişkin iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?ç sorusu Üzerine Destici,üçİşin başından beriüCumhur İttifakı iöerisinde bir öatlak arayanlar hep bu tÜr haberlerin heveslisi oldu ve hep bu tÜr haberleri yaptılar. Adeta pireyi deve yaparak bu tÜr haberleri yaptılar. BugÜnkÜ yapılan da bunun bir benzeridir.ç diye konuştu.
Destici, sÖzlerini şÖyle sÜrdÜrdÜ:
çBiz başından beri şunu ifade ettik; bizim Cumhur İttifakı'nın yanında ya da iöinde olmamızın sebebi asla ve kat'a bir milletvekilliği pazarlığı değil, biz Ülkemizin, devletimizin bekası, milletimizinüdirliği, birliği,üTÜrk ve İslam coğrafyasındaki mazlum milletlerin sesi, soluğu olma adınaüburada durduğumuzu, buna inandığımızı ifade ettik. Aynı şekilde bu inancımızı muhafaza ediyoruz. 24 Haziran'da ben inanıyorum ki inşallah hem Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan birinci turda seöilecektir hem de Cumhur İttifakı Meclisüöoğunluğunu elde edecektir. Buna yÜrekten inanıyorum. Bu sadece bir inanö değil, sahada yaptırdığımız öalışmalarda daübunu öok aöık ve net şekilde gÖrÜyoruz.ç
- çBirlik ve beraberlik her şeyin Üzerindeç
BBP'liü18 milletvekilinin AK Parti listelerinden milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Destici, AK Parti ve diğer partilerin milletvekili adaylarını tebrik etti.
Seöimlerin Ülke ve millet iöin hayırlıüolmasını dileyen Destici, çBirlik ve beraberlik her şeyin Üzerinde. Seöimlerde elbette herkes kendi dÜşÜncesini, fikrini anlatacaktır, eleştiriler olacaktır. Bunlara saygılıyız ama hiö kimse birliği, beraberliği zedeleyecek davranışlarda bulunmamalı ve devletin, milletin ÜstÜne başka bir şey de koymamalı diye dÜşÜnÜyorum.ç dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, işin başından beri kendilerine öok yakın ve samimi bir duruş sergilediğini sÖyleyen Destici, kendisine bu anlamda teşekkÜr etti.
- çCumhur İttifakı'nın başarısı iöin gayret gÖstereceğizç
Destici, 24 Haziran'da yapılacak seöimlere ilişkin hızlı bir öalışma sÜrecinin başlayacağınıübelirterek, çBBP kadroları, genel başkanından en son Üyesine kadar sahada olacaklar ve Cumhur İttifakı'nın başarısı iöin gayret gÖstereceğiz. Hem listelerinde bulunduğumuz AK Parti hem de Cumhur İttifakı'nın diğer mensubu MHP ile de uyum iöerisinde öalışacağız.ç dedi.
Sabah bir televizyon kanalında dile getirilen iddiaların geröeği yansıtmadığınıüvurgulayan Destici, çElbetteüher partinin iöerisinde değerlendirmeler, konuşmalar olabilir ama daha Önce de ifade ettim mal bulmuş mağribi gibi bunlara saldıranlar avuölarını yalarlar. Biz milletvekilliği iöin ya da milletvekili pazarlığı yaparak bu ittifakın iöinde olmadık, bundan sonra da duruşumuz aynen bu şekilde devam edecektir. Fitne ateşi yakmaya öalışanların öabaları übeyhudedir.çüifadelerini kullandı.
- çPek öok noktada seöim öalışmalarına katılacağızç
çKampanya programınız netleşti mi? Sahada nasıl olacaksınız?ç sorusuna Destici,üçSadece kendi bulunduğumuz bÖlgede değil, başta Ankara ve memleketim Eskişehir olmak Üzere Sivas, İstanbul gibiüpek öok noktada seöim öalışmalarına katılacağız. Tabii ki AK Parti'nin bÜtÜn seöim öalışmaları, organizasyonları iöerisinde yer alacağız ama onun dışında biz BBP olarak ayrı bir seöim kampanyası da kendimize mahsus bir seöim kampanyası da yÜrÜteceğiz. Yani farklı bir ses olarak bu seöim dÖnemi iöerisinde BBP, gÜölÜ bir ses olarak yer alacak.çükarşılığını verdi.
çCumhur İttifakı ile BBP'yi Meclise taşıyacağızçü
çBir tahmininiz var mı, tahminen TBMM'de kaö milletvekili ile temsil edilirsiniz?ç sorusuna da yanıt veren Destici, şÖyle konuştu:
çO, milletin tercihiyle alakalı bir şey yani bugÜndenüsandıkta henÜz daha bir tane oy yok. Yani millet kime oy verirse o seöilecek, dolayısıyla bugÜnden 'Şu kadar milletvekiliyle temsil ediliriz, bu kadar milletvekiliyle temsil edilemeyiz' gibi sÖylenecek şeylerin afaki sÖzler olacağını dÜşÜnÜyorum. alışacağız, gayret gÖstereceğiz, maksimum dÜzeyde arkadaşımızla inşallah temsil edilmek iöin elimizden gelen bÜtÜn gayreti gÖstereceğiz. Bunu da vatanımıza, milletimize, Ülkemize hizmet etmek iöin öizgimizi, misyonumuzu Mecliste gÜölÜ şekilde temsil etmek adına yapacağız.ç
Cumhur İttifakı ile BBP'yi Meclise taşıyacaklarını sÖyleyen Destici, şunları kaydetti:
çBize de bu anlamda sayın Cumhurbaşkanımızın baştan itibaren duruşuyla bir fırsat verilmiştir. Bunu daüen iyi şekilde değerlendireceğiz.üZaten biz bunu ÖngÖrerek de 16 Nisan'da bir yÖnÜyle de evet dedik. O dÖnemlerde, 16 Nisan'da 'hayır' diyenler ya da ittifak yasasına karşı öıkanlar da bugÜn ittifaka sarılmış, bir ittifakla Meclise girmenin yolunu arıyorlar. Helal bir yoldur, herkes iöin hayırlı olsun.ç
Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dÜşÜncelerini ifade ettiğini, kendisiyle samimi bir gÖrÜşme geröekleştirdiğini belirtti.
