Site Rengi

DOLAR 35,4158
EURO 36,2923
ALTIN 3.061,45
BIST 9.910,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 11°C
Çok Bulutlu
Eskişehir
11°C
Çok Bulutlu
Cts 8°C
Paz 8°C
Pts 2°C
Sal 6°C

Bilecik’in ‘Bedi Üzümü’ Lezzet Arşivi kataloğuna eklendi

Bilecik’in ‘Bedi Üzümü’ Lezzet Arşivi kataloğuna eklendi
10.01.2025
A+
A-

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), girişimleriyle yörenin değerli tarımsal miraslarından biri olan Bedi Üzümü uluslararası düzeyde kabul gördü. Bedi Üzümü, Slow Food Vakfı tarafından oluşturulan Ark of Taste (Lezzet Arşivi) kataloğuna resmi olarak eklendi.

BŞEÜ, Öğr. Gör. Mesut Kaplan’ın çalışmalarıyla bu prestijli platforma Bedi Üzümü kataloğa dâhil edilerek geleneksel ve yerel ürünün korunmasını ve tanıtılmasını amaçlayan önemli bir girişimde bulunuldu.

BŞEÜ, Öğr. Gör. Kaplan, “Bedi Üzümü’nün kataloğa dâhil edilmesi, sadece Bilecik ve çevresi için değil, ülkemiz tarımı ve kültürü açısından da büyük bir önem taşıyor. BŞEÜ, bu sürece katkı sunarak, yöremizin zengin tarımsal mirasının uluslararası arenada tanınmasına öncülük etmekten gurur duyuyoruz” dedi.

Gelecek nesillere aktarılması adına

Kaplan, açıklamasının devamında, “Bu değerli ürünün korunmasında ve gelecek nesillere aktarılması adına yaptığımız çalışmalar, bölgenin tarım potansiyelinin artırılmasında ve ekonomik kalkınmasına da katkı sağlıyor. Üniversitemiz, yerel değerlerin korunması ve uluslararası düzeyde tanıtılması için bilimsel ve kültürel projeler ile destek veriyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.