Site Rengi

DOLAR 32,3119
EURO 35,0621
ALTIN 2.278,19
BIST 8.994,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

Boynuyoğunlu Aşireti Köyleri‘nden ‘Altın Arama Faaliyetlerini Durdurun’ Çağrısı

Boynuyoğunlu Aşireti Köyleri‘nden ‘Altın Arama Faaliyetlerini Durdurun’ Çağrısı
11.09.2020
A+
A-

Boynuyoğunlu Aşireti Köyleri ve Yaylası Koruma Derneği Başkanı Hasan Deniz Uyanık bir basın açıklaması yaparak Emirdağ ve çevresinde altın arama faaliyetlerinde bulunan yabancı bir şirketin çalışmalarını durdurmasını istedi.

Doğaya, yaylalara ciddi zarar verecek olan siyanürle altın arama faaliyetlerinin başlamadan bitirilmesi gerektiğini söyleyen Uyanık açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Emirdağ’ı bilmeyeniniz yoktur. Daha önceki yıllarda 120’ye yakın köyü olan Afyon iline bağlı fakat Avrupa’ya ve Eskişehir’e çok göç vermiş, halen 72 köyü bulunan 4 tane de büyük yaylası olan, ülkemizin tarım ve hayvancılık sektörüne üst düzey katkısı bulunan, siyasi-bürokratik yönden birçok aydın yetiştirmiş, Anadolu’nun güzel ilçelerinden birisidir. Yöre sıla memleket gurbet derken biz bu yola 2005 yıllarında çıktık. Yayla Yörük Türkmen Boynuyoğunlu Aşireti gibi oluşumlarla insanlarımız her zaman yanımızda oldular. On binlerce katılımı olan sayısız davetler şenlikler yapılırken vatandaşımız gelişmelere anlam verememiş olabilir. Saygı duymak gerekir. Sivil Toplum Kuruluşu olarak faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu tür sivil toplum kuruluşları olarak şahsi reklam, ticari çıkarlar için kullanılmadan, ben demeden birliğin olduğu her yerde biz varız. Söz konusu Emirdağ yaylalarında siyanürle altın arama faaliyetleri her ne kadar devlet izniyle olsa da şu anda sessizce izlemede kalıp yarın reklam için öne atılmak isteyenler olacaktır. Siyaset, parti güdümü olmadan hareket edilmelidir. Bu, toprak meselesi su meselesi hayat meselesidir. Ya bir oluruz ya da yok oluruz.
Yöresel olarak tüm halkımız hemşerilerimiz faaliyetlere tamamen karşı çıkmaktadır. Gerekli bürokratik yönden her türlü haklarımızı kullanacağımızı her türlü direnişi göstereceğimizi, ileriki tarihlerde gerekirse yaylamızda toplu eylemler, faaliyetler yapacağımızı dikkatle bildirir, söz konusu yasal süreçler içinde adli yollara da başvuracağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz. Ya bir oluruz ya da yok oluruz” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.