Site Rengi

DOLAR 32,4899
EURO 34,7691
ALTIN 2.470,68
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 22°C

Bozkırın Garibleri

12.01.2022
A+
A-

25 Mart 2009 günü Muhsin Bey’in helikopteri ile beraber bizim garib yanımızda Maraş’ın Keş Dağlarına düştü. Muhsin Bey Rahmet-i Rahmana kavuştuğunda garib yanımız ve yüreğimizde onunla beraber yandı. Rahmetli Muhsin Bey hile hurda bilmeyen, özü sözü bir, çok namuslu bir adamdı.Garib geldi garib gitti.

Neşet Ertaş’ta Muhsin Bey gibi Bozkırdan çıkan garib bir dervişti.”Garib Anam, Canım Anam” ağıtdı ile onun deyimi ile “yürağımızı” dağladı. Garibliğinden dolayı kavuşamadığı Zahide’si için ağlarken,bizide mahsunluğuna ortak etti. Sahnede ceketini çıkartmak için izin isteyen bu garib derviş, ölene kadar helal ekmek parası için çalıştı.Neşet Ertaş, yarım yamalak bitirdiği üniversitenin üstüne okuduğu üç kitapla kendisini bu topraklardan soyutlayan, kendi insanını hor gören cahillerin aksine Anadolu feresetinin garib temsilcisiydi.O da garib geldi garib gitti.

Ak Partide siyaset yapan Ali Demirel’in kalp krizinden dolayı yoğun bakımda olduğu haberi garib yanımı kanattı. Ali Demirel,Rahmetlik Muhsin Bey ve Neşet Ertaş gibi, garibliğin insanların üstüne sindiği Bozkırdan. Kendisi ile hiç yüz yüze geldimedim.Fakat bildiğim Ali Demirel’in namuslu ve dik bir adam olduğu.Yine de Ali Demirel’i, onu iyi tanıyanlara sordum.

Maddi olarak durumunuz ne kadar iyi olursa olsun Bozkırın garibliği üstünüze siner. Bu gariblik, naçarlığın çaresizliğine teslimiyetten ziyade, naçarlığa direnmektir. Bu garibler kimsenin hakkını hukukunu yemezler namusları ile, alın terleri ile helal ekmek parası kazanırlar.

Ali Demirel’de hayatı boyunca namusu ve alın teri ile helal ekmek parası kazananlardan. Ak Partide Milletvekili adayı olmuş fakat hiç bir zaman Devletle hiç bir işi olmamış,AKÇE”li işlere bulaşmamış. Ne ihale nede akaryakıt istasyonu peşinde koşmuş.Çoluğuna, çocuğuna sahip çıkmış.Onları okutmuş fakat çoluğuna çocuğuna Devlette torpil, makam aramamış.Haramı ve helali hep ayırmış.Ak Partide ki iktidar şımarığı kibir budalaları gibi, kibirinin esiri olmadığı gibi tevazusunu hiç kaybetmemiş. Kardeşleri ile beraber her Ramazanda garib, gurabaya yemek vermiş.Bununda reklamını hiç yapmamış. En önemlisi yaşlı anacığını kaybedene kadar yanından hiç ayırmamış.

Bozkırın bu namuslu ve dürüst garibi de garib gelip, garib gidenlerden olmasın.Rabbim kendisini helal ekmek yedirdiği evlatlarına bağışlasın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.