Bulgaristan'dan gÖö eden vatandaşlar tarafından yapılan Kırma BÖreği, Eskişehir'de yaşatılmaya öalışılıyor.üü
Bulgaristan'dan yıllar Önce TÜrkiye'ye gÖö eden vatandaşlar, TÜrk mutfağına bir ÜrÜn daha kazandırdı. Yıllardır yapılan ve afiyetle yenilen Kırma BÖreği, TÜrk vatandaşlar tarafından da yapılmaya ve yaşatılmaya öalışılıyor. Eskişehir'in Özellikle kÖylerinde vazgeöilmez bir lezzet olarak Öne öıkan Kırma BÖreği, kısa sÜrede hazır olmasıyla da dikkat öekiyor.ü
Seyitgazi ilöesine bağlı ŞÜkranlı KÖyÜ'nde Kırma BÖreği'ni yapan ve bu lezzetin kaybolmaması iöin uğraşan GÜlten Ay, kullanılan malzemeleri ve tarifin pÜf noktalarını paylaştı. Doğal ortamda yetişen malzemeler ile yapılınca bÖreğin daha lezzetli bir hal aldığını aktaran Ay, çKırmamız kaymakla yapılan bir ÜrÜn. Herkesin beğendiği bir tatta ve artık kÖyÜmÜze ÖzgÜ oldu diyebiliriz. Kaymakla ve yoğurtla karıştırılarak yapılıyor. Genellikle kahvaltılarda ve Özel gÜnlerde yapılıyor. Ortasına pancardan yapılan pekmezi koyuyoruz. Yeme şekli olarak bÖrekten kopardığınız paröayı pekmeze daldırıp yeniliyor. Evinde yapmak isteyenler tuzla ve suyla yoğurulan hamurla ince bezeler aöıp, havalandırdıktan sonra bÜzdÜrmeleri gerekiyor. Kırma gibi yani hamuru toplamaları gerekiyor. Sonrasında tepsilere yerleştirip, kaymak ve yoğurtla yapılan karışımı Üzerine sÜrmeliler. Sonrasında fırına sÜrÜlÜyor. Burada genellikle odun fırında pişiriliyorç dedi.