Site Rengi

DOLAR 32,3544
EURO 35,1415
ALTIN 2.301,58
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Bulgaristan’ın Meşhûr Böreği Eskişehir’de Yaşatılıyor

15.08.2019
A+
A-

Bulgaristan'dan göç eden vatandaşlar tarafından yapılan Kırma Böreği, Eskişehir'de yaşatılmaya çalışılıyor.  
Bulgaristan'dan yıllar önce Türkiye'ye göç eden vatandaşlar, Türk mutfağına bir ürün daha kazandırdı. Yıllardır yapılan ve afiyetle yenilen Kırma Böreği, Türk vatandaşlar tarafından da yapılmaya ve yaşatılmaya çalışılıyor. Eskişehir'in özellikle köylerinde vazgeçilmez bir lezzet olarak öne çıkan Kırma Böreği, kısa sürede hazır olmasıyla da dikkat çekiyor. 
Seyitgazi ilçesine bağlı Şükranlı Köyü'nde Kırma Böreği'ni yapan ve bu lezzetin kaybolmaması için uğraşan Gülten Ay, kullanılan malzemeleri ve tarifin püf noktalarını paylaştı. Doğal ortamda yetişen malzemeler ile yapılınca böreğin daha lezzetli bir hal aldığını aktaran Ay, "Kırmamız kaymakla yapılan bir ürün. Herkesin beğendiği bir tatta ve artık köyümüze özgü oldu diyebiliriz. Kaymakla ve yoğurtla karıştırılarak yapılıyor. Genellikle kahvaltılarda ve özel günlerde yapılıyor. Ortasına pancardan yapılan pekmezi koyuyoruz. Yeme şekli olarak börekten kopardığınız parçayı pekmeze daldırıp yeniliyor. Evinde yapmak isteyenler tuzla ve suyla yoğurulan hamurla ince bezeler açıp, havalandırdıktan sonra büzdürmeleri gerekiyor. Kırma gibi yani hamuru toplamaları gerekiyor. Sonrasında tepsilere yerleştirip, kaymak ve yoğurtla yapılan karışımı üzerine sürmeliler. Sonrasında fırına sürülüyor. Burada genellikle odun fırında pişiriliyor" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.