Site Rengi

DOLAR 32,4818
EURO 35,1017
ALTIN 2.325,85
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Burhan Sakallı Sahada

15.11.2018
A+
A-

“Hani yürekleri olmalıydı bütün sözlerin
Hani aykırı güfteler için bestelenmeyecektim
Dilim dilbaz olmam için kifayetsiz
Kendini kilitleyen cümleler kuruyor gözlerim
Bugün, önceki günlerden daha dün sanki
Yüzgeri ediliyorum gelecek vakitlerden
Bugün önceki günlerden daha da yakın
Savunmasızca sarkıyor bir ömür ellerimden”

Yukarıdaki dizeler Şair Burhan Sakallı’nın ‘Bezirganlar’ şiirinin son iki dörtlüğü… Şiirde ne anlam ifade ettiği ve neleri kastettiği edebiyat yorumcularının işidir. Bir dağ köyü olan Mihalıcçık’ın Dinek köyünde dünyaya gelmiş. Ailece sosyal demokrat bir dünya görüşüne sahip olmalarına rağmen üniveriste ögrenimi için Konya’nın Mevlana’dan miras mistik havası, manevi ortamından etkilenerek milli ve manevi degerleri kapsayan bir dünya görüşüne sahip olmuştur. Okuduğu bölüm olan Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ndeki edebi atmosferin etkisiyle makaleler, denemeler, şiirler kaleme almıştırBir yandan da ailesinin asıl işi olan inşaat ve taahhüt işleri dolasıyla başta Atatürk Barajı olmak üzere birçok şantiye de baretini çizmesini giyip projelere ortak olmuştur.
***
Efendiiiiim bu kadar ansiklopedik bilginin ardından gelelim güncel konumuza… Şiir dizelerinin altında şair Burhan Sakallı dedik ama biz bu müteffekir, edip, münevver ve hâlâ Mâvera akımının izlerini taşıyan yönünü değil siyasi yönünü işleyeceğiz. Eskişehir’de yaşayan hemen herkes bilirBurhan Sakallı’… 10 yıl Odunpazarı Belediye Başkanlığı yaptı, sonra 2014’te aday olmadı. İlk dönem belediye başkanlığı sona erdiğinde yani 2009 yılı yerel seçimler öncesi sayın Sakallı, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adayı olarak başvurusunu yapar. Ama partisi onu değil, Prof. Dr. Hasan Gönen’i aday gösterir. Çünkü genel merkez Burhan Bey’i, büyükşehir adayı yaptığında yerine Odunpazarı için koyacağı bir isim ön plana çıkmadığı için bir dönem daha Odunpazarı’nda devam kararı alınır. Sonuç: mevcut Tepebaşı Belediyesi ile beraber Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de kaybedilir ama Sayın Burhan Sakallı Odunpazarı’ yeniden kazanır ve rüşdünü şehre ve partisine ispat eder. Artık merkezdeki tek AK Partili belediye başkanıdır. 2004-2014 yılları arası başta “Mirası Mirası Bırakıyoruz” sloganıyla sokak sağlıklaştırması projesi olan Tarihi Odunpazarı Evleri ve bölgesinin restorasyonu başta olmak üzere; Ihlamurkent ve Vadişehir’de TOKİ yeni bir şehir inşaa etme, Karapınar’da Kentsel Dönüşüm Projesi, Atlıhan, Arasta gibi projelerin mimarlığını yaptı. Odunpazarı Belediyesi’nin düzenlediği kültürel etkinlik ve konserlerde Eskişehir toplumunun dokusuna uygun ve her kesime hitap  eden sanatçı ve etkinlikler organize edilirken, Şelale Park ve regülatör alanında Botanik Bahçe gibi yaşam alanlarıyla şehir insanının sosyal yaşantısına yeni bir ivme kazandırmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.