Site Rengi

DOLAR 32,3679
EURO 34,9608
ALTIN 2.325,51
BIST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 19°C

Çadır Kentte Yaşayan Tarım İşçilerine Kapsamlı ‘Sağlık Taraması’

Çadır Kentte Yaşayan Tarım İşçilerine Kapsamlı ‘Sağlık Taraması’
02.10.2019
A+
A-

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Alpu ilçesindeki çadır kentte yaşayan geçici tarım işçilerine kapsamlı sağlık taraması yapıldı.
Alpu çadır kentte yaşayanlara yönelik sağlık taramasında, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Melek Zeytin, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Erol Gökalp, Alpu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yasemin Sağlan, Diş Hekimi Deniz Aktaş’la birlikte projede görevli sağlık personellerince çadır kentte yaşayanların muayeneleri yapılarak, çocuklara diş muayenesi ve florlü vernik uygulaması gerçekleştirildi.

‘Kentteki geçici tarım işçilerinin sağlık sorunları en aza indirilmesi hedefleniyor’
Sağlık Müdürlüğü ekibini ziyaret eden Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge çalışmaları yerinde inceledi. Burada konuşan Bilge, amaçlarının ulaşılmayana ulaşmak olduğuna değinerek, Gezici Tarım İşçilerinin sağlık taramasından geçirilmesinin rutin dışı bir uygulama olduğunu, tarım alanlarında çalışan işçilerin sağlık hizmeti almak için kent merkezimiz ve ilçe hastanelerimize gelmekte zorluk yaşayanlara yaşam alanlarında sunulan özel bir hizmet olduğunu belirtti. Ayrıca İl Sağlık Müdürü Bilge, bu çalışma ile kentteki “Gezici Tarım İşçilerinin” sağlık sorunlarının en aza indirilmesi ve olumsuzluklardan kaynaklı meydana gelen, can kayıpları, uzuv kayıpları, kronik hastalıklar ve diğer maddi ve manevi kayıpların önüne geçilmesini hedeflediklerini söyledi.

Tarım işçilerine aile planlaması koruyucu yöntemlerin eğitimi verildi
Öte yandan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge; kırsalda çalışan ‘Gezici Tarım İşçilerinin’ ihtiyacı olan ayakta muayene, sağlık taraması, gebe takip, aşı programları, sağlıklı beslenme eğitimi, aile planlaması koruyucu yöntemlerin eğitimi ve koruyucu yöntem aparat dağıtımı, sağlık hizmetlerini gezici mobil araçlarla, uzman sağlık ekiplerince verildiğini de kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.