Site Rengi

DOLAR 32,5182
EURO 34,7941
ALTIN 2.430,88
BIST 9.733,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

CHP’li Çakırözer, Kırkalı Ferdi Çakmak’ı Meclis’e Taşıdı

15.08.2019
A+
A-

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Kırka Eti Maden Bor İşletmesinde çalışma hakkı olduğu halde siyasi görüşü nedeniyle fabrikada işe alınmadığını iddiâ ettiği vatandaşların mağduriyetlerini Meclis gündemine taşıdı. İnsanların fabrikada çalışma hakları olduğu halde, defalarca sınavlara sokulduğunu ve sınavlardan başarılı puanlar almalarına rağmen mülakatlarda elendiklerini iddiâ eden Çakırözer: “Kırkalı hemşehrilerimiz Ferdi Çakmak, Kurtuluş Hoş, Süleyman Şakar bunlardan sadece üçü… Çakmak, Hoş ve Şakar gibi onlarca kişi tarlalarını ETİ Maden fabrikasına sattıkları için fabrikada çalışma hakkı kazandılar. Ferdi Çakmak 2003 yılından bu yana 17 kez sınavlara, mülakata girdi ama siyasi görüşü nedeniyle hala fabrikaya alınmadı. Şimdi işçi alımı yapılıyor. İş, aş meselesinde siyaset olmamalıdır.  Bu insanlar artık fabrikaya alınsın, Milli servetimiz Kırka Bor siyasete alet edilmesin”  dedi.

Fabrikada yıllardır taşeron olarak çalışan işçilerin yaşadığı mağduriyetlerin de giderilmesini isteyen Çakırözer: “Farklı bölümlerde 100’e yakın çalışan hala taşeron, onların da ellerinde mahkeme kararları olduğu halde kadroya alınmıyorlar. Bazılarının davaları hala devam ediyor. Bu insanların artık hak ettikleri kadro talepleri karşılanmalıdır” dedi.

CHP’li Çakırözer Kırka ETİ Maden Bor Fabrikası’nda siyasi görüşü nedeniyle işe alınmadığını iddia ettiği işçiler ile hak etmelerine rağmen kadroya geçirilemediğini iddia ettiği işçilerin mağduriyetlerini meclis gündemine taşıdı.

Kırka Eti Maden Bor Fabrikası’nın Türkiye’nin en önemli ihraç kaynaklarından biri olduğunu vurgulayan Çakırözer: “Kırka bor en değerli ulusal varlığımız, milli değerimiz. Sadece Eskişehir'imiz değil, tüm Türkiye bu fabrikayla gurur duyuyor ama bizim fabrikada bir sıkıntımız var. Personel alımında yapılan partizanca tutum. İnsanlar siyasi görüşleri nedeniyle hak ettikleri halde bu fabrikada çalıştırılmıyorlar. Şimdi fabrikaya işçi alımı var. Artık bu insanlar bir iş, aş kapısı açılmalı” dedi. Çakırözer şöyle devam etti: “Bakın Ferdi Çakmak, Kurtuluş Hoş, Süleyman Şakar ve daha onlarcası… Ferdi Çakmak 2003 yılında tarlasını Eti Madene sattı ve fabrikada çalışmaya doğal hak kazandı. 17 kez, tam 17 kez mülakata girdi ve 17'sinde de reddedildi. Şimdi fabrikanın sitesinde işçi alım ilanı var. Artık bu partizanca tutumdan vazgeçilmeli ve Ferdi Çakmak ile arkadaşları hak ettikleri gibi fabrikada çalıştırılmaya başlamalıdır” dedi.

Fabrikada taşeron olarak çalışan işçilerinde mahkeme kararlarına rağmen kadroya alınmadığına dikkat çeken Çakırözer, taşeron işçilerin de mağduriyetlerinin giderilmesini isteyerek, “Fabrikada çeşitli bölümlerde çalışan 100’e yakın emekçimiz de ellerinde mahkeme kararları olmalarına rağmen kadroya alınmıyorlar. Bazılarının mahkemeleri hala devam ediyor. Bu insanların yaşadığı mağduriyetler de bir an önce giderilmelidir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.