Site Rengi

DOLAR 32,5183
EURO 34,7309
ALTIN 2.485,00
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 24°C

CHP’li Çakırözer’den Belediye-İş’e Ziyaret

15.08.2019
A+
A-

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Eskişehir Şubesini ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, emekçilerin çalışma koşullarına ilişkin taleplerini dinledi, işçilerin kıdem tazminatı hakkının sınırlandırılmasına, asgari ücrete ve taşerona verilen düşük zamlara tepki gösterdi.

Çakırözer hükümetin ‘Taşerona kadro’ diyerek yüzlerce işçiyi ve emekçiyi kandırdığını belirterek, “Taşerona kadro dediler ama. İşçinin ne toplu sözleşme hakkı var, ne de kadro verilen emekçi hak ettiği maaşı alabiliyor. İşte hükümetin kadro fiyaskosu. İşçi, emekçi alın terinin karşılığını alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

CHP’li Çakırözer eski başkan Güney Demirdaş’ın Belediye-İş Sendikası’nın 11. Olağan Genel Kurulu’nda Toplu İş Sözleşmesi (TİS) Genel Sekreteri seçilmesinin ardından Şube Başkanı olan Ahmet Moripek ve yönetimini ziyaret etti. Yeni yönetime başarılar dileyen Çakırözer, emekçilerin çalışma koşullarına ilişkin taleplerini dinledi, işçilerin kıdem tazminatı hakkının sınırlandırılmasına, asgari ücrete ve taşerona verilen düşük zamlara tepki gösterdi.

Sendikaya üye işçilerin de yer aldığı toplantıda Çakırözer, Belediye çalışanlarına emekleri için teşekkür ederek, minnetlerini sundu.

KIDEM TAZMİNATI İŞÇİLERİN TEK DAYANAĞI

İşçilerin kıdem tazminatının tartışılmasını bile istemediklerini dile getiren Çakırözer “Emekçilerin tek dayanağı, olmazsa olmazı kıdem tazminatı. Kıdem tazminatı, çalışanların geleceği, alın terinin karşılığıdır. Onu da ellerinden alınmasını istemiyorlar. Emekçilerimizin haklı taleplerinin sonuna kadar takipcisiyiz” dedi.

KADRO DEDİLER, SADAKA ZAMMI YAPIYORYAR

Hükümetin ‘Taşerona kadro verdik’ diyerek belediye çalışanlarının kandırdığını söyleyen Çakırözer, “ ‘Taşerona kadro verdik’ dediler ama belediyelerde çalışan taşeron emekçilerimiz kadroya falan alındığı yok. Gidin hepsini dinleyin, İşçiler belediye şirketlerine alındı. İşçiler sendikalı olduğu halde yetki verilmemiş. 2020 yılına kadar toplu sözleşme hakları yok. Enflasyon aldı başını gidiyor ama Yüksek hakem Kurulu işçilerimize 6 ayda bir yüzde 4 zam yapıyor. İşçiye sadaka gibi zam yapıyorlar. Bu asla kabul edilemez” dedi.

ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 LİRA OLSUN

Asgari ücretin 2 bin 200 liraya çıkarılmasına ilişkin kanun teklifini Meclis’e sunduklarını hatırlatan Çakırözer, “Biz CHP olarak Asgari ücretin 2019 yılında 2 bin 200 TL'ye çıkarılması, asgari ücretteki vergi yükünün kaldırılması ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısının yeniden düzenlenmesini öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunduk. Emekçilerimiz hak ettikleri maaşları alana ve Türkiye’de insan onuruna yaraşır bir yaşam standartı oluşturulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Ekonomide kötü gidişatın faturasının da işçi, emekçi, asgari ücretlinin sırtına yüklendiğine dikkat çeken Çakırözer, enflasyon farklarının da maaşlara yansıtılmasını istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.