Site Rengi

DOLAR 32,5998
EURO 34,8050
ALTIN 2.488,52
BIST 9.464,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Çifteler Belediye Başkanı Bıyık’tan 30 Ağustos Mesajı

Çifteler Belediye Başkanı Bıyık’tan 30 Ağustos Mesajı
29.08.2020
A+
A-

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın aziz Türk milletinin milli birlik ve beraberliğinin, bağımsızlığımızın tüm dünyaya haykırıldığı şeref dolu bir zaferin adı olduğunu belirtti.

Başkan Bıyık, mesajında: “Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi ile elde edilen başarı ile Zafer Bayramının nişanesi olarak ilk kez 1924’te Dumlupınar’da Çal Köyü yakınlarında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün katıldığı bir törenle ‘Başkumandan Zaferi’ adıyla kutlanmıştır. Başkumandan Zaferi 1926’dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır. 30 Ağustos 1922 tarihinde Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk ordumuz işgalci güçleri Anadolu’dan geri püskürtmüş şanlı ve şerefli bir zafer kazanmıştır. Türk Milleti Kurtuluş Savaşı mücadelesinde kadın, çocuk, yaşlı demeden düşmanın karşısında durmuş, şanlı ordumuzun yanında yer almıştır. Ulu önderimizin: “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözü şüphesiz bunun en güzel örneğidir. Ecdadımızla ne kadar gurur duysak ne kadar övünsek azdır. Ruh aynı ruhtur değişmez. Sultan Alparslan, 26 Ağustos 1071’de Anadolu’yu Türk yurdu yaptı. Mustafa Kemal Atatürk, 26 Ağustos 1922’de Türk yurdunu işgalden kurtardı. Ecdadımız kurtuluş savaşı mücadelesini, zaferini tarihe altın harflerle yazdırdı. Türk tarihinin her döneminde vatanımızı yok etmek isteyenler olmuştur, olmaya da devam etmektedir. Bizler ecdadımızın torunları olarak her zaman uyanık olmalı, okumalı, araştırmalı ve vatanımıza sahip çıkmalıyız. Başta Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı için savaşıp can veren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Ne Mutlu Türküm Diyene” diye belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.