Site Rengi

DOLAR 32,3613
EURO 34,9612
ALTIN 2.325,57
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Çifteler Belediye Başkanı Bıyık’tan ‘Dünya Kadın Hakları Günü’ Mesajı

Çifteler Belediye Başkanı Bıyık’tan ‘Dünya Kadın Hakları Günü’ Mesajı
04.12.2020
A+
A-

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık 5 Aralık 1934’te Türk Kadınına “Seçme ve Seçilme Hakkı” verilmesinin yıl dönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Başkan Bıyık mesajında şu ifadelere yer verdi: “5 Aralık 1934’te Türk Kadınına ‘Seçme ve Seçilme Hakkı’ veren yasanın kabulü ülkemizde her yıl “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün kadınlarımıza verdiği değer sayesinde kadın sadece yönetilen değil, yönetenve yönlendiren olmuştur. Gelecek nesillerin yetişmesinde yol gösterici olan kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının tanıması kadınlarımızın her alanda önlerini açmıştır. Kadınlarımız Kendi ayakları üzerinde durabilen, üreten, geliştiren toplumu ayakta tutan temel taşımızın başındagelmektedir. Kadının eğitimli, bilinçli ve bilgili olması gelecek nesillerimiz için büyük bir önem arz ermektedir. Dünyada Türk kadını birçok Avrupa ülkesinden daha erken bir dönemde seçme ve seçilme hakkına ulaşmıştır.

Kadınlar kimi yerlerde diri diri toprağa gömülürken, yakılırken bizim medeniyetimiz kadınlarımızı baş tacı yapmıştır. Tarihin değişik dönemlerinde hükümdar koltuğundaTürk kadınları oturmuş, devletlerini yönetmişlerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı bir konuşmasında, “Dünyada hiç bir milletin kadını “Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekteAnadolu kadını kadar emek verdim diyemez” sözleri TürkKadının eşsiz fedakarlığını ortaya koymuştur.

Şerefli Türk kadını kimi zaman Anne, kimi zaman asker, kimi zaman doktor kimi zamanda şefkatliyle herkesi saran vatan olmuştur. Türk Kadını Aziziye tabyalarında Nene Hatun, Batı cephesinde korkusuzca savaşan Asker Saime, Pozantı’da işgalcileri rezil eden Kılavuz Hatice, Güney cephesinde destan yazan Tayyar Rahmiye, Edirne Yanıkkışla’da düşmanla göğüsgöğüse çarpışan Fatma Seher, Binbaşı Ayşe, Gördesli Makbule, Mürüvvet Kekilli, Ayşe Çetinkaya, Ayfer İnceler, Figen Çöktü, Fahriye Altınok, Yarbay Songül Yakut ve daha niceleridir .

Bugün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle bizler gurur duyarken malesef kadın cinayetleri had safhaya ulaşmış, kadına şiddet akıl almaz boyutlara ulaşmıştır. Kadına şiddet insanlığı öldürmek demektir. Evlatları, geçmişi ve geleceği yok etmekle eş değerdir. Bu yüzden önce kendi evlatlarımıza kadınlara saygılı davranmasını aşılamak, kadına değer verilmesini öğretmek ve şiddet eğilimli olan bireylerin gereken psikolojik destekleri almasını sağlamayız. Kadına şiddet suçtur ve suçu işleyen gereken cezayı en ağır şekilde mutlaka almalıdır. Kadınlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isterim. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi: “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın”

Göklerde yükselmeye layık, başımızın tacı, fedakar kadınlarımızın 5 Aralık Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilişinin 86. Yıl Dönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü kutlu olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.