Site Rengi

DOLAR 32,6078
EURO 34,8089
ALTIN 2.494,00
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 22°C

Çifteler Belediye Başkanı Bıyık’tan ‘Hıdrellez’ Mesajı

Çifteler Belediye Başkanı Bıyık’tan ‘Hıdrellez’ Mesajı
05.05.2020
A+
A-

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, ‘6 Mayıs Hıdrellez Bayramı’ dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı.

Başkan Bıyık mesajında şu ifadele i kullanı: “6 Mayıs Hıdırellez Bayramı, kış mevsiminin bitişinin bahar ve yaz aylarına kavuşmamızın müjdecisidir.

Kültürümüzü oluşturan en önemli unsur gelenek ve göreneklerimizdir. Hıdırellez Bayramı her sene ülkemizde çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanmaktadır. Sokaklarda yaşlı, genç birçok kesim tarafından ateşler yakılarak üzerinden atlanır, temsili olarak dilekler dilenir, piknikler yapılır insanlarımız baharla buluşmanın sevincini kucaklaşarak ve bir araya gelerek karşılar.

 

Bu yıl maalesef dünyanın ve Ülkemizin içinde bulunduğu ve mücadele ettiği Covid-19 virüsü nedeniyle baharın gelişini evlerimizde karşılamak zorundayız. Çok daha güzel bahar günlerinde bir araya gelebilmek ilçemizin bizi saran yeşilliklerine, nazlı bir gelin gibi akan eşi az bulunur güzellikteki Sakarya nehrimize ve daha nice güzelliği bizlere sunan doğaya sağlıklı ve mutlu kavuşabilmek için en önemlisi dünyanın mücadele ettiği bu hastalıktan kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için bu baharı lütfen evlerimizde karşılayalım.

Hıdırellez Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar esenlikler dilerim.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.