Site Rengi

DOLAR 32,5998
EURO 34,7797
ALTIN 2.496,69
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Dedelek İsmi Eskişehir İçin Çok Önemlidir

08.10.2021
A+
A-

Çünkü o, Devletin önemli bir “kriptosudur. Şimdi, şu gelişen olaylar TV’lerde yayımlandıkça, ortaya kirli çamaşırlar saçıldıkça, eminim çok üzülüyordur. Bunlar mı? Kimlere kalmış bu DEVLET diyordur kendi kendine.
Neden bilir?

Okuyan, fikir araştıran, alternatif düşünce akımlarının “koordinatları bilen bir siyasetçidir. Bu deneyimlerini de yerel siyasette aktararak, seçilme şansı olmayan “Aydın ARAT’ı” hem Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaptırarak, hem de onu gece yarısı da olsa, şehir efsanesi de olsa, seçimleri DSP’ nin elinden, “Hasanoğlu soğuk baklava üstü kaymaklı dondurma”  gibi almasını bilmiştir.

Kısacası, gece saati 02 de “atı alan Üsküdar’ı“geçmiştir. ARAT, Atışkan otelinde bavulunutoplarken müjde kendisine iletilmiştir.

İlçe seçim kurulu başkanı Hâkimin adı, “Aybars Üre” dir. DYP’ ye Belediye Başkanlıkları hediye edilmiştir.

Meraklısı varsa, YSK  tutanaklarına bir göz atsın..

GECE YARISI, SABAHA DOĞRU KAZANDIK..

Aydın ARAT ve yanındakiler ile birlikte seçimi kaybettiğini düşünerek Atışkan oteline gelir ve odasına çıkar. Bombacı lakabı ile bilinen Bekir Sıtkı Saraç yanı başındadır. Dedelek, ekiplerine haber verir koşun ARAT bir yere kaybolmasın! Bu bir ültimatomdur. Dedelek otele gelir ve AYDIN Arat’ın bavullarını topladığını görünce, abi ne yapıyorsun, nereye gidiyorsun? Diye sorar.

Başkan oldun müjdesini kendisine iletir..

Aydın ARAT dona kalmıştır. Boş gözlerle bakar. Öylemi der! Tutuk sesi ile.

Şaşırıp kalmıştır. Nasıl oldu bu?

Düşünün! 27 Mart 1994 Belediye seçimlerinde DYP 3 belediye başkanlığını kazanıyor.

İlçeleri, beldeleri silip süpürülüyor. İl genel meclisinde de öyle.

Hem de burun farkıyla. Yani foto finişle.

Dedelek’ in hünerlerini say say bitmez.

10 parmağında 20 marifet!.

Bilmem anlatabildim mi. Şimdi, kalkıp salakçayazılar yazan, hiçbir birikimi olmayan, siyasetinokumalarını yapamayan, işkembeden atıp tutan, yazdıkları zaman,17 kg boş yağ tenekesi gibi, vurulduğunda rahatsızlık veren ses çıkaran gazeteci geçinen Eskişehir’in tozunu yutmamış, geçmişini bilmeyen köşeden yazanlar var ya.

Vay! Eskişehirlim vay!

Seni daha çok avuturlar.

Bekir Sıtkı SARAÇ’ da az değil yani. Bir ara DYPnin il başkanlığını yapmış, il başkanlığı döneminde Yılmaz Büyükerşen’i hasmane bir tutum içinde olmuş, basına manşetlerdenyansıyan oldukça ciddi eleştirileri vardı..

Sonraları ne olduysa oldu? Aaa bir baktık ki,Bekir CHP’nin Odunpazarı Belediye Meclis üyeliği listesinde yer alarak bildiğim kadarı ile, 2 dönem üst üste seçtirilmiştir.

Rüzgar gülü..

(devamı yarın)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.