Site Rengi

DOLAR 32,3234
EURO 35,0716
ALTIN 2.282,24
BIST 9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

Dedelek Kurmay Bir Siyasetçidir

04.10.2021
A+
A-

İbrahim Yaşar Dedelek çok kısa zamanda büyük işlere imza atmasını bilmiş ve Tansu Çiller’in genel Başkan olduğu ekibin içinde güvendiği arkadaşlarıyla birlikte, önüne gelen FIRSATLARI çok iyi değerlendirmiş, ÇİLLERinpolitik  kurmaylığını” yapmış , “genel başkan yardımcılığı koltuğuna oturmasını bilmiştir.

Özer UÇURAN Çilleri de bilir. Tansu hanımının soyadını almıştır. Özer UÇURAN Çiller’in İstanbul bankasının içini nasıl uçurduğunu dabilir?

Dile kolay.

Sizlere bu işler, “dıgıdık” gelmesin. Öyle, karakaşın, kara gözün var diye, kimse kimseyi,genel başkan yardımcılığı koltuğuna oturtmazlar.                              Bir başarı hikâyen, özel yeteneklerin olması lazım.

Şunu çok iyi biliriz. Genelde,Alevileri” solcu olarak bilinir ve sol partilere oy verir anlayışı gibi bir ön yargı vardır. Bu yargıyı, Dedelek silmiştir. Yanında “ÇETİŞ dimdik durmuş, seçimlerde kılavuzluk yapmıştır. Dedelek; ülkücügelenekten gelmesine rağmen, Türkmenköylerini, aşiretlerini sık sık ziyaret eder ve onların “rızasını alır ve oralardan “oy” almasını bilirdi.

SÖZDE, DERİN DEVLETİ’DE BİLİRDİ.

Komando Ayvazı’ da, Korkut Eken’i, İbrahimŞahin’ i de, derin devletin, derin çetelerin ne demek olduğunu da bilir. Kumpasları da iyi bilir. Kumpasçıları da bilir. Nasıl? Yapıldığını yapılabileceğini de, Ağar’ı da bilir, Kırcayı’ da, Çakıcıyı da, Mehmet Özbeyi de, Erol Evcil’i de. Kendisini ziyarete gelen CIA ajanlarını da bilir.

Millete oynanan oyunları da bilir.

Susurluk komisyonu üyesi Fikri Sağları da bilir, ona yapılması düşünülen suikastı da bilir. Bunu bilenlerin başında, komisyon üyesi YaşarTopçu’da vardır.

Yaşar Topçu, Dedelek’ in samimi arkadaşıdır.

Kurulan Susurluk komisyon başkanı kimdir biliyor musunuz? RP milletvekili. Mehmet Elkatmış. Aynı zamanda AK Parti kurucu üyesi. Susurluk komisyon raporunu okumanızı öneririm.

Türkiye’nin düzenin ve siyaset- kara para suç örgütlerini, çetelerle ilgili ne varsa, en azından öğrenmiş olursunuz.

Ömer Lütfi cinayetini de bilir. Özel harp dairesini-KONTR GERİLLA da bilir. CevdetSelvi’ yi de. ‘2018’ de İYİ Partiden seçilen Arslan Kabukçuoğlunun, hem geçmişini, hem devlet hastanesi başhekimlik dönemini, hem de neden tutuklandığını ve sonrasını da bilir.

Mehmet Elkatmış şimdi nerede?

Cevat Öneş in söylemlerini, analizlerinidikkatle takip edin..

CAVİT ÇAĞLAR İSMİ.

Mesela Cavit Çağlar. Demirel’in manevi oğlu gibiydi.1991-1992 yıllarında Hazineden ve Ziraat Bankasından sorumlu Devlet Bakanlığı yapmıştır. Etibank’a % 50 ortak oldu. İnterbankonundu. Varlıkların içlerini boşaltarak, kendi şirketlerine aktardılar. Kısacası halkın parasını emanet ettikleri bankayı soyup soğana çevirdiler.

Sonunda Borçları nedeniyle TMFS el koydu. Türk milletinin sırtına öyle bir yük bıraktılar ki şimdi onların acısını çekiyoruz.

Bursa’nın Hürriyet semtindeki hava alanı sanki onun için çalışıyordu. Örtülü operasyonlarda, onun özel uçağı kullanılıyordu.

Sonra, bu havaalanı bir uçak kazasından sonra kapatıldı. Uçuşlar Yenişehir havaalanı üzerinden yapılmaya başlanıldı.

Cavit Çağlar, çok kısa zamanda Demirel elinden tuttuğu için zenginleşti. Demirtaş çöplüğükaldırılması şartıyla mülkiyeti ile birlikte ona verildi ve çok kısa zamanda zenginleşti.

Cavit Çağlar ve Bursa milletvekilleri farklı siyasi görüşleri olmalarına rağmen TBMM ve Ankara’da çok güçlü bir ekonomik-siyaset lobileri vardı. Bursa’ya yağdırdılar..

Bursa zenginleşti ve işsizlik sorunu neredeyse yoktur.

Demirtaş’ın yeşil şeftali bahçeleri bir bir yok edildi, beton yığınlarına dönüştü. Doğalgaz çevrim santrali kuruldu ve yanında Demirtaş organize bölgesini kurulmasına öncülük etti birlikte yeşil BURSA’ nın yeşilliği gitti, İstanbul’un arka bahçesi oldu..

Dedelek bunun nasıl olduğunun perde arkasınıda bilir?

Bilmezsen! Devlet adamı olmazsın, “DEVLET BAKANI” olamazsın da ondan.

TBMM’ sinde Türkbank olayı gündeme gelmişti. CHP genel başkan Deniz Baykal yaptığı konuşmalarla hükümeti sarsıyordu.Uğur Dündar TÜRKBANK dosyasına el atmıştı.. Gece boyu 3 saat süren canlı yayın yapıyordu. Siyaset sahnesi sallantıda. TBMMsindeki soruşturma komisyonunda tutanaklara geçen bir bilgi vardır. İstihbarat notuna göre, suikast planlanmış. Çakıcı ve Evcil o dönem de bir ANAP’lıyı vurmak için hazırlık yapmış.

Sonrasında, CHP’ nin çok ciddi muhalefeti ileHükümet istifa etmiş ve yargı yolu açılmıştı.

Öyle ki, Bursa’da işlenen Malki cinayetine kadar uzanır bu iş. TV gözdesi olan artizler o dönemde bir mafya babasının müzik veya eğlence hayatından muhakkak düzeyliberaberlikleri vardı. Gündemde de, Gülben Ergen-Erol Evcil ilişkisi popülerdi gazetelerde manşetlerdeydi.

Sonrasını arşivlere girin bakın?

Şimdilik burada keselim.

Nasıl? çökülür, nasıl? Çökertilir bunları bilmezsen, Ankara’da ne işin var kardeşim. Ankara’nın bağları da büklüm büklümyollarını söyletir dururlar sana.

Tombaladan mebus olur, lacivertleri giyer, 22 ayar altın rozetini ceketinin sol yakasına takar, ara sıra parlatır gezer durursunÇankaya sokaklarında.

5 yılın boşa geçer.

Çok gördük böylelerini. Hatta Bakan olanlar bile, bir pansiyonun kimsesiz odalarında öldüler.

Ercan Vuralhan bunlardan biriydi.

( devamı yarın)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.