Site Rengi

DOLAR 32,5459
EURO 35,0080
ALTIN 2.427,35
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Demiryol İş Sendikası Şube Sekreteri Mehmet Kurt ESTRAM Çalışanları Adına Büyükerşen’e Seslendi

Demiryol İş Sendikası Şube Sekreteri Mehmet Kurt ESTRAM Çalışanları Adına Büyükerşen’e Seslendi
01.06.2022
A+
A-

Demiryol İş Sendikası Eskişehir şube sekreteri Mehmet Kurt, yeni açıklamalarda bulundu.


Demiryol-İş Sendikamızın örgütlü olduğu Eskişehir Büyükşehir Belediyemiz iştiraklerinden ESTRAM A.Ş. Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmakta olan üyelerimizin haklı feryadına artık kulak verilmesini istiyoruz.

        2021-2023 yıllarını kapsayan Toplu iş sözleşme görüşmelerinde, ESTRAM yöneticileri, Grev aşamasına gelen toplu iş sözleşme görüşmelerinde, sendikamıza dayatmış oldukları pandeminin verdiği zarar nedeniyle, şirketin batmak üzere olduğunu, ve hatta işçi çıkarmak zorunda kalacakları gibi bahaneler üretmişlerdir.

        Bugün ESTRAM çalışanlarımız Asgari ücrete yakın bir ücretle geçinmek zorunda kalmaktadır. Ülkemizde yaşanan pahalılığın çalışanlara etkileri dayanılmaz boyutlara gelmiştir. Çalışanlarımız eve ekmek götüremeyecek duruma, babalar aile bireylerine karşı büyük mahcubiyet yaşar hale gelmişlerdir.

       ESTRAM işçisi, Asgari geçim indiriminin kaldırılmasıyla,vergi istisnası olan 638 TL kayba uğramıştır. Çalışanlar arasında eski ve yeni işçi maaşlarının farkı kalmamıştır, işçiler arasındakıdem farkı ortadan kalkmıştır. Günümüzde Elektrik, Doğalgaz ve Su zamları herkesçe bilinmektedir. TÜİK rakamlarında bile yıllık %70 enflasyon açıklanmakta iken, ancak gerçek enflasyon %150’ler civarında olması göz önünde bulundurulmalıdır.

Sizlere soruyoruz buna rağmen çalışanlara uygulanan %17 zam vicdanimidir.

ESTRAM işçisi, ülkemizde asgari ücrete yapılan %50 zamdan sonra enflasyonun yüksek çıkmasıyla maaşa artış beklerken aksine AGİ den dolayı maaşları düşmüş ve maaşlarımız erimiştir.

       Ülkemizde yaşanan pahalılık herkes tarafından görülmektedir. Bunun için çalışanlarımız yarınlarına güvenle bakamamaktadırlar. Ekonomik krizden çalışanlarımız büyük ölçüde etkilenmedirler.

        Sendika olarak işçi arkadaşlarımızın haklı feryadını önce ESTRAM yetkilerine daha sonra Büyükşehir belediye başkanımız sayın Yılmaz BÜYÜKERŞEN’e yazı ile bizzatiletmiş bulunmaktayız.

        Ancak; Bu yazılarımıza karşı henüz bir olumlu karşılık alamadık.dundan dolayı bu durumu siz basın mensupları aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmaya karar verdik. Ve bu sebeple burada toplanmış bulunmaktayız.

       Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN ‘e seslenmek istiyoruz.

Sayın başkanım

        Sosyal Demokrat bir başkan olarak ESTRAM işçisinin sesine kulak verin, gelin bu sıkıntıları beraber konuşalım ve birlikte çözüm üretelim. Bu çalışanlar sizlerin de evladı…

Sosyal Demokrat düşünceye sahip olan yöneticiler, işçinin emekçinin sesini duyun artık

Bu çalışanlar sizlerin vitrini sayılır, sizin aynanızdır.Onlarınmutluluğu sizleri de mutlu etmelidir. Onlar soğuk sıcak demeden sabahın ilk ışıklarıyla gecenin karanlığında bu şehrin halkına hizmet vermek için özveri ile gayret göstermektedirler. Bu çalışmalarının karşılığı bu ücret olamaz olmamalıdır.

Gelin çalışanlarınızı ekonomik sıkıntılara ve enflasyona ezdirmeyin

Sosyal Demokrat anlayışınız sözde kalmasın

Sosyal Demokrat anlayış ve görüş sorunlara ve taleplere kulak tıkamak değil çözüm üretmektir.

         Belediyemiz Suya – Ulaşıma ve daha birçok şeye haklı olarak %50 ile %100 lere yakın zamlar yaparken işçiye 2022 yılında sadece %17 zam mı uygulamak ne kadar doğrudur. Bu zam çalışana revamıdır.

         Ayrıca maaşın haricinde işçiye ödenen günlük 27 TL yemek bedeli ile yemeğin yenmeyeceği ortadadır. Bu hayat pahalılığında işçi 27 TL ile karnını nasıl doyuracak, çalışanlarımız milyonlarca liralık tramvaya, binlerce liralık otobüsleri karnı aç olarak mı kullansınlar, buna nasıl vicdanınız elverecek.

       Değerli basın mensupları

Bizler buraya yöneticileri eleştirmek için değil çalışanlarımızın haklı taleplerini ve sıkıntılarımızı sizler vasıtasıyla Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine ve Eskişehir kamuoyuna duyurmak için toplandık, bizlerin sesine kulak vereceğinize ve Estram çalışanına sahip çıkacağınıza canı gönülden inanıyoruz.  Bundan dolayı da siz basın mensuplarına, TÜRK İŞ Konfederasyonumuza bağlı tüm sendika yöneticilerimize, bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.

         Sendikamızın,  değerli üyeleri, birliğimiz beraberliğimiz ve hep birlikte dayanışma içinde olmamız taleplerimiz için en büyük güvencemizdir. Haklı taleplerimiz yerine getirilinceye kadar  mücadelemize devam edeceğiz.

Ve bu yolda kanunlardan ve sözleşmemizden doğan “barışçıl eylemlerimize bu günden itibaren başlıyoruz.”

Tüm arkadaşlarımızın takmış oldukları siyah  kurdelelerhaklı mücadelemizi temsil edecektir

Tüm üyelerimizi sakal bırakmaya davet ediyoruz

Normal mesai haricinde fazladan mesai çalışmasını yapmayacağız.

Ve Hiçbir anlam ifade etmeyen şirketin bordolarını yakıyoruz.

           Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.