Site Rengi

DOLAR 32,3292
EURO 35,0378
ALTIN 2.280,52
BIST 8.996,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

DSP’li Tambova’dan ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ Mesajı

DSP’li Tambova’dan ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ Mesajı
09.01.2022
A+
A-

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Tambova mesajında şu ifadelere yer verdi: “İnsanların, başka insanlar ve konular hakkında; belli bir fikir, tutum, kanaat, düşünce ve eylem gerçekleştirmesinde;öncelikli kural, olaylardan haberdar olmaktır. Herhangi bir konuda tutum belirlemek ve fikir beyan edebilmek için, olayın derinlemesine bilinmesi ve başka konularla da kıyaslanabilmesi için, sahip olunması gereken en önemli değerbilgidir.

Bilgiye ulaşmamıza; sadece ülkemizi ve çevremizi değil,dünyayı da tanımamıza vesile olan ve sahip olduğumuz bilgilerle kanat oluşturabilmemize zemin hazırlayan haberleşme özgürlüğü ve bu haberlere ulaşmamızın yegânearacı basındır. İletişimin olmadığı bir toplumsal yaşam düşünülemeyeceği gibi, haberleşmenin olmadığı gelişmiş bir ülke de düşünülemez. Basının, vazgeçilmez öğesi ve temel taşını oluşturan gazetecilerimizin; her türlü koşulda çalışıp, emeğinin karşılığını alamıyor olması ve bizzat, adına çalıştığı basın kuruluşları tarafından emek sömürüsüne maruz bırakılmaları da akıl ve vicdan dışı olmanın da ötesinde;sömürü düzenin, kurumların her türlüsüne sirayet etmiş olduğunun da açık bir göstergesidir.

10 Ocak gününün, mahiyeti itibariyle bir hak mücadelesi sonucunda belirlendiği ve geçmişten günümüze, bir farkındalık yaratma çabası olduğunu unutmamak gerekir. Sosyal ve yasal haklarını düzenleyen ilgili yasaya rağmen;emek hakkını hiçe sayan patronaj sistem ve gazete sahiplerinin, o günkü olumsuz yaklaşımı ise ne yazık ki basın ayıbımız olarak tarihimizde yerini almıştır.

Basın emekçilerimizin; bitmeyen sorunları ve emeklerinin karşılığını alamadan icra ettikleri gazetecilik mesleğinin,önemine haiz olmamak ise toplumsal bir kabahatimizdir. Sosyal bilincin artması; siyasetten sanata, spordan magazine, aktüelden bilim ve sağlığa kadar her türlü bilgiyi anında evlerimize taşıyan ve bizlere tercih yapma ayrıcalığınısağlayan haberler, basın emekçilerimizin ürünüdür.

Özellikle siyaset ve basın bir birinden ayrılmaz bir bütündür ve topluma, birlikte yön vermektedirler. Her iki yapının da etik değerler üzerinden hareket etmeleri, toplumun pozitif yönde gelişimi açısından hayati önem arz etmektedir. 10 yılı aşan profesyonel siyasi yaşamımda, Eskişehir basının güzide temsilcileri ile çok yakın ve yapıcı bir mesai sürecimiz oldu. Fikir ve eylemlerimizi, insanlara ifade edebilmemize büyük katkıları olan öncelikle yerel basınımıza ve tüm basın emekçilerimize partim adına teşekkür eder; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutlarım.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.