Site Rengi

DOLAR 32,3370
EURO 35,2041
ALTIN 2.247,26
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 14°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
14°C
Parçalı Bulutlu
Sal 8°C
Çar 9°C
Per 7°C
Cum 8°C

EOSB Başkanı Küpeli: ‘Sanayicimize Teşvikler Konusunda Destek Oluyoruz’

EOSB Başkanı Küpeli: ‘Sanayicimize Teşvikler Konusunda Destek Oluyoruz’
09.02.2021
A+
A-

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’de sonyıllarda teşvikli yatırımların giderek artmakta olduğunu belirterek:2020 yılında pandemiye rağmen Eskişehir’de 1,9 milyar TL’lik yatırım için 74 adet yatırım teşvik belgesi düzenlenmiş. Bu yatırımların 1,7 milyar TL’sını imalat sanayi yatırımları oluşturuyor dedi.

Girişimcilerin daha fazla yatırım yapmasını teşvik etmek amacıyla uygulanmakta olan Yatırım Teşvik Sisteminin 2020 yılı sonuçlarını değerlendiren Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, teşvik sisteminde son yıllarda yapılan düzenlemelerle özellikle orta ve yüksek teknoloji alanlarında, istihdam yaratan ve cari açığı azaltmaya yönelik yatırımların ülkemizde daha fazla yapılmasına imkan sağladığını belirterek, Eskişehir’deki teşvik belgeli yatırımların pandemi dönemine rağmen olumlu bir artış trendinde olduğunu belirtti.Başkan Küpeli, teşvikler yatırımların daha verimli yönetilmesini ve doğru bir yöne kanalize olmasını sağlarken, aynı zamanda yatırımların finansal geri dönüş sürecinde yatırımcılara birçok fırsatlar sunduğunu da dile getirdi.

İmalat sanayi yatırımları ilk sırada
Başkan Küpeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:Pandemi şartları olmasına rağmen Eskişehir’de yatırımcılarımızın büyük bir gayretle yatırım yapmaya devam ettiğini görüyoruz. 2020 yılı yeni yatırımlar açısından verimli bir yıl oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre, 2020 yılında Eskişehir’de toplam 1,96 milyar TL’lik yeni yatırım için 74 adet teşvik belgesi düzenlenmiş durumda. Bu belgelerden 32’si komple yeni yatırım için düzenlenirken, diğer 36 tanesi ise Tevsi amaçlı yatırımlar için düzenlenmiş. Sektörel dağılımda ise 55 belge ile imalat sanayi ilk sırada yer alıyor. Yatırımların büyüklüğüne baktığımızda ise imalat sanayi yatırımlarının yine 1,7 milyar TL ile en yüksek paya sahip sektör olduğunu görüyoruz. Düzenlenen bu yatırım teşvik belgeleriyle yaklaşık 1.400 kişiye yeni iş imkânı sağlanmış olacak. Bu rakamlarında gösterdiği gibi Eskişehir ekonomisinin en büyük gücü sanayi sektörünün varlığıdır.”

Son 5 yılda 9,4 milyarlık 418 adet teşvikli yatırım
Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’deki son 5 yıllık dönemdeki teşvik belgeli yatırımlara ilişkinde bilgiler vererek: “Buna göre son 5 yıllık dönem zarfında Eskişehir’de toplam 418 yeni yatırım için teşvik belgesi düzenlenmiş olup, bunların 197’si imalat sanayinde, 127’si enerji sektöründe, 61’i ise hizmetler sektöründe kalan 33’ü ise diğer sektörlerde düzenlenmiştir. Bu belgelerin 257 tanesi komple yeni yatırımlar için düzenlenirken, 128 tanesi ise tevsi yatırımlar için düzenlenmişdiye konuştu.

Yatırımların mali boyutuyla ilgili olarak ise Başkan Küpeli; “Teşvikli bu yatırımların toplam tutarı 9,4 milyar TL’sına ulaşmış durumda, bu tutarın 6,2 milyarı ise imalat sanayi yatırımlarından oluşurken, hizmetler sektöründeki yatırımın tutarı ise 2 milyar TL düzeyinde gerçeklemiş. Bu yatırımların yarıya yakını yeni yatırımlardan oluşurken kalan kısmı ise tevsi ve kapasite arttırıcı yatırımlardan oluştuğunu görüyoruz. Bu yatırımların hepsi devreye girdiğinde ise 11 bine yakın insanımıza yeni imkânı sağlaması bekleniyorifadelerinde bulundu.

Yatırımcıya teşvikler konusunda destek oluyoruz
Başkan Küpeli son olarak: “Eskişehir OSB Müdürlüğü olarak, OSB’de yatırım yapacak tüm yatırımcılarımıza yatırım teşvik konusunda sürekli destek oluyoruz” diyerek: Onların teşvik sisteminden en iyi şekilde yararlanmaları ve yatırım konularına uygun biçimde en yüksek destekleri almaları hususunda her türlü yardımda bulunuyor ve yol gösteriyoruz. Bu konuda uzman personelimiz onlara gerekli tüm desteği sağlıyorlar. Her zaman yatırımcımızın yanındayız ve onlara en uygun yatırım ortamını sağlamak için sürekli çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.