Site Rengi

DOLAR 32,3395
EURO 35,0953
ALTIN 2.240,55
BIST 8.900,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 9°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 6°C
Cum 8°C
Cts 13°C

Es-Es’ten Osman Taş’a Teşekkür

Es-Es’ten Osman Taş’a Teşekkür
08.10.2021
A+
A-

Eskisehirspor Başkanı Mehmet Şimşek: “Osman Taş alacağı olan 2 milyon 200 bin lirayı sildi. Ayrıca kulübümüzün Esstore’a olan 500 bin TL borcunu sildi. Esstore ve marka isim haklarını iade etti. Kendisi bugün bize 4 milyona yakın bir rakamı silerek büyük bir katkıda bulunmuş oldu.”

Mehmet Şimşek düzenlenen basın toplantısında şu ifadeleri kullandı;

“Osman Taş alacağı olan 2 milyon 200 bin lirayı sildi. Ayrıca kulübümüzün Esstore’a olan 500 bin TL borcunu sildi. Esstore ve marka isim haklarını iade etti. Bugüne kadar bir başkanın yaptığı en büyük hareketi yapıyor. Şehir olarak biz olmaya çalışıyoruz. Kendisine yönetim kurulu olarak teşekkür ediyoruz. Rahmetli Ediz Bahtiyaroğlu’na verilen evin meblağı da bu rakamların içerisinde bulunmuyor. Bunu da sayarsak Osman Taş bugün bize 4 milyona yakın bir rakamı silerek büyük bir katkıda bulunmuş oldu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt TFF’ye resmi bir yazı yazarak kulübümüzün hakkını savundu. Ben böyle bir şeyi bu zamana kadar görmemiştim. Kendisi zaten kulübümüz ile iç içe olan birisi. Şehrimizin insanlarının bu şekilde kulübümüzü savunması çok önemli. Kulübümüzün hakları saha içerisinde çatır çatır yeniyor. Haklarımız sahipsiz kaldığımız için yeniyor. Bu şekilde sahip çıkmalara çok ihtiyacımız var.

TFF’ye açacağımız dava konusunda hazırlık süreci devam ediyor. 8 avukat arkadaşımız yargı sürecini başlatmak için gerekli hazırlıkları yapıyorlar. Diğer kulüpler neler yapmış. Kulüp olarak bu süreçte maddi anlamda ne kadar zarara uğradığımızı araştırıyorlar. Yargı süreci başlatıldığında kamuoyuna duyurucacağız. Avrupa Kupalarına katılma hakkı elde etmiştik ama bu hakkımızı elimizden almışlardı. Çok büyük maddi zararlara uğradık. Dava sonucunda birşey çıkar ya da çıkmaz. Eskişehirspor’un bir konuda hakkı yenmişse biz yönetimi kurulu olarak her şekilde geri alabilmek için çaba göstereceğiz.

Diyarbakır’da biz güzel bir şekilde ağırlandık. Yönetim olarak da güzel ağırlandık. Biz sadece saha içerisinde problemler yaşadık. Rakibimizin zirveye oynaması ve skor olarak bizim öne geçmemizden kaynaklı bir gerginlik oluştu. Rakip takım futbolcuları bize karşı çok agresifti. Rakip takımın teknik direktörü kendi kulübesini terk edip, kural ihlali yaparak bizim yedek kulübümüze geldi. Bu da gerginliğe sebep oldu. Ama biz en büyük sıkıntıyı hakemlere karşı yaşadık. Hakemlerin Eskişehirspor’a karşı çok büyük bir önyargısı var. Hakemler konusunda gerekli yazışmalar yapılıyor.

Tanase konusunda hiç kimseden saklayacağımız bir şey yok. 1 dakika bile forma giymemiş bir oyuncu ve 400 bin Euro alacağı var. 100 bin Euro teklif ettik kabul etmedi. 150 bin Euro dedi, 200 bin Euro dedi… Şu an kendisi bizden 220 bin Euro para istiyor ve sürekli fiyat artırımına bitiyor. Her görüşmemizde rakam artıyor. Eskişehirspor Kulübü olarak bu oyuncuya 220 bin Euro verebilecek durumda değiliz. Samsun’da bulunan bir avukatı var. İsmi Çağlar bey. Selam olsun. Puan sildirme cezasının uygulanması için FIFA’ya başvurmuş. Altyapının transfer yasağı 5 Ocak 2022 tarihinde sona erecek.

Zonguldak Kömürspor ile oynayacağız. Bu deplasmanın giderlerini Ticaret Odası Başkanımız Metin Güler karşılayacak. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Şehrimizin ‘BİZ’ olarak kulübümüze sahip çıkması çok güzel. Bize güvenen herkese teşekkür ediyoruz.

Eski yöneticilere bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Bu kulüp için hepimiz emek verdik. Kimimiz küstük, kimimiz darıldık. Kimimiz haksız yere eleştirildik. Eskişehirspor küsülecek, kırılacak yer değil. Her beraber ‘biz’ olalım takımı ayağa kaldıralım.”

Eski Başkanlardan Osman Taş ise şu ifadeleri kullandı;

“2 sene sonra burada olduğum için çok mutluyum. Mehmet Şimşek başkanımız benim ağabeyim gibidir. Eskişehirspor taraftarlarına aldığım isim haklarını vereceğim yönünde bir söz vermiştim. Bugün bu sözümü yerine getiriyorum. Eskişehirspor’un isim haklarını kulübün haklarını korumak için almıştım. Bu camiamız tarafından yanlış yorumlanmıştı. Bugün itibariyle kulüpten resmi olarak bir alacağım bulunmuyor. Mehmet Şimşek ve yönetici arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

Eskişehirspor formasının Fenerium’da satılması konusunda yasal olarak bir yargı süreci başlatmıştım. Bunu açıkladıktan sonra o zamanki kulüp başkanı benim hakkımda üzücü ifadelerde bulunmuştu. Mustafa Akgören o günlerde benim için ‘Vatandaşlıktan atılmış. Hak etmediği bir şeyin peşinden koşuyor’ gibi bir söylemde bulundu. Ben Türkiye Vatandaşıyım. Ben Eskişehirspor taraftarı ve bu kulübün 26. Başkanıyım. Nadll firmasına dava açtım. Kırgınlığım bu şekildeydi. Ben Eskişehirspor’a dava açmadım. Eskişehirspor’a yargı sürecinde en ufak bir zarar gelmesin diye de avukatıma özellikle belirttim. Atatürk Caddesinde bulunan Esstore’u bu ay sonunda kapatıyoruz. İçerisindeki malzemeleri altyapıdaki oyunculara ücretsiz bir şekilde temin edeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.