Site Rengi

DOLAR 32,3292
EURO 35,0378
ALTIN 2.280,52
BIST 8.996,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

Eskişehir Halkı İsyan Etti

15.08.2019
A+
A-

""Eskişehir’in Karapınar, Huzur ve Alanönü Mahallelerinde uzun süredir devam eden “Kentsel Dönüşüm” sorunları, Eskişehir halkını sonunda isyan ettirdi.

Karapınar Mahalle Muhtarı Mustafa Gazi Uzun’un da aralarında bulunduğu bir grup mahalleli bize konuştu. Her kesimden ve farklı siyasi görüşe sahip olan vatandaşların aralarında bulunduğu topluluk, Karapınar’ın, Huzur’un ve Alanönü’nün sorunlarının son 4 sene içerisinde çözülmediğinden yakınırken, “sorun kimde ise çözüp bizim derdimize çare olsunlar” diye konuştu.""

Kalabalık içerisinde yaşlısından gencine her yaşa rastlamak mümkündü. Hepsinin ortak bir derdi vardı: Bir an evvel evlerine kavuşmak. Çünkü evlerini ne satabildiklerini, ne bir çivi çakabildiklerini, ne de müteahhite verebildiklerini söylediler. Çözümsüz ve çaresiz bir durumda kalan halk isyan ediyor.

Yaşlı teyzeler kaloriferli evde oturmak istediklerini, artık soba yakamadıklarını söylerken, mahalle sakinleri Türkiye’nin deprem bölgesi olduğunu ve bu yıkık binalarda oturmalarının onlar için risk oluşturduğunu dile getirdiler.

""Odunpazarı Belediye Başkanı Av.Kazım Kurt, suçu TOKİ’ye atarken, mahalle sakinleri: “Biz arada kaldık. Herkes birbirini suçluyor. Biz artık evimizi istiyoruz. Siyasi hesaplaşmalarına bizi karıştırmasınlar!” diye sert tepki gösterdi. ""

Karapınar’ın tamamı ve yine Karapınar 2. Etap, Huzur 2. Etap, Erenköy 2. Etap, Alanönü 2.Etap olmak üzere toplamda 1750 hane bulunan bu mahallelerde halkın tamamının resmî tapusu bulunmakta. Şimdi, mahalle sakinleri yetkililerden bir çözüm bekliyor. 

""""""""""

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.