Site Rengi

DOLAR 32,5888
EURO 34,8254
ALTIN 2.495,83
BIST 9.452,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ‘Buhara’ Açıklaması

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ‘Buhara’ Açıklaması
16.09.2019
A+
A-

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, son günlerde CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözler, Jale Nur Süllü ve tüm CHP il, ilçe örgütlerince; gerçeklerle hiçbir ilgisi bulunmayan argümanlarla ortaya atılan Sivrihisar’ın bazı mahallelerde yaşayan öğrencilerin Buhara İlkokulu/Ortaokulu’na taşınması konusunda cevap niteliğinde bir açıklama yayınladı. Günlerdir CHP milletvekillerinin iddia ettiği: Milli Eğitim Müdürlüğü velileri ve öğrencileri baskı ile Buhara’ya göndermeye çalışıyor, gitmeyenleri cezâi işlemle tehdit ediyor gibi inanılması güç iddiâ ve şâyiâlara detaylı bir açıklama ve çizelgelerle cevap veren Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Sivrihisar İlçe Kaymakamı Alparslan Kılıç,  Sivrihisar İlçe Millî Eğitim Müdürü Eyyüp Mutlu ve Sivrihisar İlçe Jandarma Komutanı ile âilelerle sıcak, samimi bir ortamda görüştüklerini anlattı. CHP heyeti ve medyası; jandarma komutanının görüşmeye gelmesini bile istismar ederek; tehdit algısı oluşturmaya çalıştı. Millî Eğitim Müdürlüğü bu konuya da açıklık getirerek:
“Heyet içerisinde İlçe Jandarma Komutanının bulunma sebebi, tamamen, velilerimizde var olduğu iddia edilen güvenlik endişelerini ortadan kaldırmaya yöneliktir. Bir anlamda devletimizin güvenlik birimlerinin, çocuklarımızın güvenli seyahat edebilmelerinin yanında ‘Güvenli Okul Projesi’ni hayata geçirme gayretleridir” dedi.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açıklaması şöyle:
“2015 yılında tamamı genel bütçeden ayrılan ödenek de ilçemiz Buhara Mahallesi’ne 8’er derslikli ilkokul ve ortaokul binası yapımına başlanmış ve 2018 yılı sonu itibari ile tamamlanarak 2019-2020 eğitim öğretim yılı itibari ile taşıma merkezi Buhara İlkokulu ve Buhara Ortaokulu olarak eğitim öğretime açılması planlanmıştır. Maârif müfettişleri tarafından düzenlenen 24/05/2019 tarih ve 21 sayılı raporda Buhara İlkokulu ve Buhara Ortaokulu Ahiler, Kuruçay, Göktepe, Kaldırım, Benlikuyu, Buzluca ve Sığırcık Mahallesi öğrencilerinin taşınmaları, bir önceki öğretim yılına göre kat ettikleri mesafenin önemli ölçüde azalmış olması, kamu yararı ve öğrencilerimizin sağlıklı gelişimi göz önünde bulundurularak, İlçe Planlama Komisyonu kararını İl Değerlendirme Komisyonu onayları ile uygulamaya konulmuştur.

Öğrencilerimizin okula devamını sağlamak, öğrenci velilerimizdeki endişe ve kaygıları ortadan kaldırabilmek, aynı zamanda güven tesis edebilmek için İl Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile İlçe Jandarma Komutanımızdan oluşan heyetimiz, öğrenci velileri ile yüz yüze sıcak ve samimi bir ortamda görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Bu görüşme esnasında velilerimize kesinlikle herhangi bir okul dayatması ya da zorlaması yapılmamıştır. Nitekim çizelgeye bakıldığında nakil giden ya da nakil gelen öğrencilerimizin bulunduğu görülmektedir. Hiçbir şekilde cezâi yaptırımla karşılaşacakları konusu gündeme gelmemiştir. Heyet içerisinde İlçe Jandarma Komutanının bulunma sebebi, tamamen, velilerimizde var olduğu iddia edilen güvenlik endişelerini ortadan kaldırmaya yöneliktir. Bir anlamda devletimizin güvenlik birimlerinin, çocuklarımızın güvenli seyahat edebilmelerinin yanında ‘Güvenli Okul Projesi’ni hayata geçirme gayretleridir. Bu tarz gerçek dışı ve kurgulama senaryolar basını ve kamuoyuna gereksiz yere meşgul etmekte, kurumumuzun ve okullarımızın güvenilirliğini ve saygınlığını haksız yere zedelemektedir. Konunun basına yansıdığı şekilde değil yukarıda açıklandığı gibi olduğunun bilinmesi gerekmektedir.

Buhara ve Kurtşeyh mahallelerimiz arasına bunlar resmî yol, Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Yapım ve onarım işlemlerinin de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerekmektedir. Bu yolun yapım ve onarımının yapılması için 23/05/2019 tarihine 10117134 sayılı yazı ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yazılmıştır. Ancak 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı başlamış olmasına rağmen herhangi bir yol bakım ve onarım Çalışması yapılmadığından dolayı mükerrer bir yazı ile (11/09/2019 tarih ve 16660300 sayılı) ivedi bir şekilde yapılması tekrar talep edilmiştir.

Buhara İlkokulu’na ve Buhara Ortaokulu’na taşıması yapılan öğrencilerimizin bu yıl ile geçtiğimiz yıl yapmış oldukları mesafeler tabloda gösterilmiştir:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.