Site Rengi

DOLAR 32,4130
EURO 34,4874
ALTIN 2.467,56
BIST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 28°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
28°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 24°C
Per 20°C
Cum 17°C

Eskişehir OSB Başkanı Küpeli Türk Ocakları’nın Konuğu Oldu

Eskişehir OSB Başkanı Küpeli Türk Ocakları’nın Konuğu Oldu
24.12.2021
A+
A-

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Türk Ocakları Eskişehir Şubesi’nin konuğu oldu. Başkan Küpeli, Eskişehir OSB’nin yürütmüş  olduğu çalışmalar, projeler, devam eden yatırımlar, ihracat rakamları, Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kuruluş hikayesi ve ekonomideki son gelişmelere ilişkin katılımcılara bilgiler verdi.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Türk Ocakları Eskişehir Şubesi’nin konuğu oldu. Türk Ocakları Eskişehir Şubesi Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal ev sahipliğinde gerçekleşen “Üretim, Üretim için Eğitim” konulu programa, Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Rahmi Özyiğit, okul müdür yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı. İlk olarak Eskişehir OSB hakkında bilgiler veren Başkan Küpeli, “Eskişehir olarak 31,1 milyon metrekarelik toplam alana sahip olup Türkiye’nin en büyük 2. Organize sanayi bölgesine sahibiz. Bölgemizde 802 sanayi tesisi bulunmaktadır.  Bunlardan 566 tanesi fiilen üretimde,  kalan 53 tanesi inşaat halinde, diğer 74 tanesi ise proje aşamasındadır. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde Eskişehir OSB’de üretime geçecek yeni sanayi tesisi sayısı 236’dır. 2030 yılında Eskişehir OSB’deki firma sayısının 1500’e ulaşması beklenmektedir. Eskişehir’de her 3 kişiden biri sanayi oluşturduğu ekonomik ortamdan geçimini sağlamaktadır. Halen Eskişehir OSB’de 45 bin 200 kişi olan çalışan sayımızın,  2023 yılı sonunda 55 bin kişiye,  2030 yılında ise 75 bin kişiye ulaşması beklenmektedir” dedi.

Son 16 yılın en yüksek rakamlarına ulaştık

Son yıllarda bölgeye ciddi yatırımcı kazandırdıklarını ifade eden Başkan Küpeli, “2021 yılının ilk 10 ayında bölgemizde 144 yatırımcıya 1 milyon 279 bin metrekare yer verilmiştir. Bu rakam son 15-16 yılın en yüksek arsa tahsis miktardır. 2. KOBİ-OSB alanından ise bugüne kadar 109 yatırımcıya 436 bin metrekarelik yer tahsisi yapılmıştır” diye konuştu.

Yüksek teknolojili ürün ihracat oranımızı artıracağız

Eskişehir OSB olarak yüksek teknoloji ihracat oranlarının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu belirten Başkan Küpeli, “Şehrimizin yıllık ihracat rakamları yaklaşık 3 milyar dolar civarında bunun 1,7 milyar doları bölgemizde gerçekleşmekte. Yüksek teknolojili ürün ihracatında ise oranımız çok yükseklerde. Ülkemizdeki bu oran yüzde 3,8 iken bölgemizde yüzde 15. İhracatımızdaki yüksek teknoloji ürün payını artırmak için yoğun bir çalışma yürütüyoruz” ifadelerinde bulundu.

Okulumuz sanayicilerimizin nitelikli eleman ihtiyacına son verecek

Konuşmasında Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında bilgiler veren Başkan Küpeli, “Eskişehir sanayimizin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla 2019 yılında meslek lisemizi açtık. Son derece modern, şehrimizin ve en güzel okullarından biri oldu. Bugün 763 öğrencimiz okulumuzda eğitim görmekte. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz son teknolojik sistemler kullanılarak verilen eğitimle Eskişehir Organize Sanayi Bölgemizdeki işletmelerin nitelikli personel ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak. Sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği yaparak hem ulusal ve hem uluslararası mesleki yeterliliğe sahip,  mesleki değerlerle donatılmış; yenilikçi, girişimci, yaratıcı, üretken ekonomiye değer katan aranan iş gücü yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Türk lirasına güvenmemiz gerekiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni ekonomi modeline ilişkin konuşan Başkan Küpeli, “Alınan tedbirler sonrası piyasalarda bir rahatlama olmuştur. Sanayiciler olarak bu tedbirleri olumlu karşılıyoruz. Alınan kararların ülkemizin üretim gücünün artırılmasına katkı vereceğine inanıyoruz. Türk lirasına güvenmemiz gerekiyor” dedi.

Şehrimizin değerli iş adamları ve seçkin bir sanayici Topluluğu İle gençlerin takip ettiği toplantının sonunda Türk Ocağı Başkanı Prof . Dr Nedim ÜNAL sayın Küpeli’ye konuşmaları münasebetiyle “Şükran Beratı” takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.