Site Rengi

DOLAR 32,3849
EURO 35,0576
ALTIN 2.326,64
BIST 9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Eskişehir Şehir Hastanesi Kalp Merkezi Olarak Çalışmalarına Devam Ediyor

Eskişehir Şehir Hastanesi Kalp Merkezi Olarak Çalışmalarına Devam Ediyor
18.12.2019
A+
A-

Eskişehir Şehir Hastanesi hizmet vermeye başladığı 27 Ekim 2018 itibariyle 3300 anjijografi işlem ve 140 açık kalp ameliyatı ile bölgenin ihtiyaçlarına ve birçok kalp ve damar hastası vatandaşın sağlık ihtiyacına cevap verdi. Hastane, Sağlık Bakanlığı’nın onay vermesiyle kalp merkezi olarak çalışmalarına devam edecek.

Anjiyografide 3 cihaz ve 11 uzman doktor ile acil durumlarda, Kalp ve Damar Cerrahisinde ise 3 ameliyat masası, 5 uzman doktor ile açık kalp cerrahisi gerektiren durumlarda görev yapıyor. Kardiyoloji servisi 46 oda 61 yatak kapasitesine sahip iken, KVC servinde ise 18 oda ve 24 yatak bulunuyor. Servis odaları hasta ve refakatçilerin tüm bakım ve ihtiyaçlarına cevap verir şekilde dizayn edildi. Koroner Yoğun Bakım Ünitesinde 10 adet 1.Basamak 15 adet, 2. Basamak, KVC yoğun bakım ünitesinde 9 adet, 3. Basamak yoğun bakım yatağı mevcut. Merkezin kardiyoloji polikliniklerinde 11 poliklinik odası, 11 uzman doktor, Kalp ve Damar Cerrahisinde ise 5 poliklinik odası ve 5 uzman doktor görev yapıyor.

Eskişehir Şehir Hastanesi Kalp Merkezinin  7/24 kesintisiz hizmet verdiğine değinen Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Uğur Bilge: “Sağlık hizmetinde sürekli gelişimi ve mükemmelliği yakalayarak bölgemiz halkına iyi sağlık hizmetini aynı nitelikte sunma hedefiyle şifa dağıtan Eskişehir Şehir Hastanesi’nde, Sağlık Bakanlığı’nın onayıyla kalp merkezine dönüştüğünü ve merkezde Türkiye’de ve dünyada en sık ölüm sebebi olan kalp hastalıklarına hızlı ve etkin müdahale yapılacağını, vurguladı.

Müdür Bilge; kalp merkezine Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Afyonkarahisar gibi çevre illerden ve lüzum halinde tüm Türkiye’den hasta kabul edileceğinin altını çizerek: “Kalp Merkezi acil servis, Kardiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi bölümleri ile bütüncül bir yaklaşımla bölgemizin hasta sayı ve ihtiyaçlarına uluslararası standartlarda cevap verecektir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.