Site Rengi

DOLAR 32,3148
EURO 35,1033
ALTIN 2.293,10
BIST 9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde İşaret Dili Sertifika Töreni

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde İşaret Dili Sertifika Töreni
27.09.2019
A+
A-
“19-25 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası’’ nedeniyle Eskişehir Şehir Hastanesine göz poliklinikliğinden randevu alarak muayene olmak isteyen işitme engelli Gamze Sehlikoğlu hastane girişinde idaresince karşılanarak, muayene süresince işaret dili bilen personel eşliğinde muayenesi yapıldı. Eskişehir Şehir Hastanesinin yönlendirme, destek ve sağlık hizmetlerinden memnun kalan işitme engelli vatandaş göz muayenesinin ardından Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici tarafından Başhekimlik makamında ağırlanarak, engelli hastalar için yapılabilecek ve hastanede ki uygulamalarla ilgili görüşü alındıktan sonra işaret dili eğitimi alan hastane personellerine verilen sertifika törenine katıldı. Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici Eskişehir Şehir Hastanesi olarak engelli bireylerin topluma kazanımını, sosyal ve psikolojik açıdan eşitlik sağlayan ve varlıklarını destekleyen uygulamalarla Hastanemiz genelinde işaret dili eğitimi almış elli (50) personel ile hizmet verdiklerini söyledi.
Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge ise; Engelli hastaların iyileşme motivasyonunu kaybetmemesi, kendilerini dışlanmış hissetmemesi ve sağlık hizmetine dilediği zaman ve şekilde ulaşabilmesi adına hastanelerimiz genelinde engelli destek hizmetlerini yaygınlaştırdıklarını, Türkiye’nin en modern sağlık merkezlerinden biri olan Eskişehir Şehir Hastanesinin de engelli ve tüm vatandaşlarımızın hak ettiği, kaliteli ve kapsayıcı sağlık hizmetine ulaşabilmelerini kolaylaştırmaya çalıştıklarını söyleyerek, vatandaşlarımıza ulaşmanın, onlara eşitlikçi ve kapsayıcı hizmet vermek adına önümüzdeki süreçte de bu tarz eğitimleri artarak devam edeceğini belirtti.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.