Site Rengi

DOLAR 32,3675
EURO 34,9594
ALTIN 2.325,20
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı’ndan OSB’ye Ziyaret

Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı’ndan OSB’ye Ziyaret
06.03.2022
A+
A-

EOSB MESLEK LİSESİ ÜLKEMİMİZİN SAYGIN ÜNİVERSİTELERİYLE EŞ DEĞER BİR KURUM OLMUŞ

Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek Başkan Nadir Küpeli’ye vergi haftasıyla ilgili bilgiler veren, ardından Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik, “Yeni sanayi yatırımlarıyla sürekli gelişen Eskişehir OSB’nin büyüme temposu bizi mutlu ediyor. OSB Yönetiminin hayata geçirdiği Meslek Lisesiise ülkemizin birçok üniversitesine eş değer teknik ve fiziki donanıma sahip. Burada eğitim gören çocuklarımız bu bakımdan çok şanslı.  Bu okul sadece Eskişehir OSB’ye değil, şehrimize ve ülkemize ciddi katkılar sunacağına inanıyorum. Muazzam ve örnek bir okul olmuş” dedi.

Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik, Vergi Dairesi grup müdürleriyle birlikte önce Eskişehir OSB Bölge Müdürlüğünü, ardından da Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve tarafından karşılanan heyet ilk olarak Vergi Haftası konusunda görüşmeler gerçekleştirdiler. Ardından Okulu ziyaret ederek atölyeleri ve sınıfları gezenBaşkan Çelik ve heyet üyeleri, yetkililerden okul hakkında bilgiler aldı. Ziyarette Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Riza Zeydan, Yavuz Ayva, Samet Özkaya, Denetim Kurulu Üyeleri Erol Öz, Hasan Hakan Bayar ve Okul Müdürü Rahmi Özyiğit de yer aldı.

ESKİŞEHİRLİ SANAYİCİLERİMİZ VERGİLERİNE SADIK

Ziyarette verginin önemini ve bu alandaki çalışmalar da değinen Başkan Çelik, “Geçtiğimiz hafta 33. Vergi Haftasını kutladık. Kurumlarımızı ziyaret ederek verginin neden önemli olduğunu ve yapmış olduğumuz çalışmalara ilişkin bilgilendirmelerde bulunduk. Kamu hizmetlerinin temelini vergi gelirleri oluşturmakta. Sanayicilerimiz üretim kabiliyetleri ile ödediği vergiler başta ülkemiz ve şehrimiz için oldukça önemli. Sanayimiz büyüdükçe ve güçlendikçe bizimde buna bağlı gelirlerimiz artıyor. Güçlü sanayi, güçlü bir maliyenin de temelini oluşturuyor. Eskişehirli sanayicilerimiz vergilerine son derece sadık ve bu konulara duyarlılar. Eskişehirli sanayicilerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

OKUL BİZİ ÇOK ETKİLEDİ

Eskişehir OSB tarafından atölyeleri ve derslikleri ile donanımlı öğretmenleriyle çağın gereklerine uygun bir okul oluşturulduğunu ifade eden Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik, “Okulu gezerken gördüklerimiz bizleri son derece etkiledi. Gerek atölyeleri gerekse derslikleriyle sonderece modern ve her yönüyle eksiksiz bir okul inşa edilmiş. Okul, ülkemizin saygın üniversiteleriyle eş değer nitelikte teknik donanıma sahip. Burada eğitim gören çocuklarımız bu bakımdan çok şanslılar. Bu okul sadece Eskişehir OSB’ye değil, şehrimize ve ülkemize ciddi katkılar sunacaktır. Böylesine değerli kalıcı bir eserin ortaya çıkarılmasından dolayı başta Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Nadir Küpeli olmak üzere, yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum. Burada gördüklerim beni çok etkiledi ve yapılanlardan gurur duydum. Muazzam ve örnek bir okul olmuş. Eskişehir OSB her açıdan bir okulu eğitim hayatımıza kazandırmış. Buradan Eskişehir sanayisine çok değerli ve nitelikli insanlar yetişeceğine inanıyorum” dedi.

ÜLKEMİZ İÇİN ÜRETMEYE ÇALIŞMAYA DEVAM EDEEĞİZ

Vergi konusuna değinen Başkan Küpeli, Eskişehirli sanayicilerin vergi konusunda üzerlerine düşenleri hassasiyetle yapmaya gösterdiğini belirterek, “Vergi ödemenin her vatandaşın en kutsal görevlerinden birisi olduğunun bilincindeyiz. Sanayiciler olarak kazandığımız kadar vergi vermede üzerimize düşeni yapıyoruz. Eskişehirli sanayicileri olarak ülkemiz için üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Büyüyen ve güçlenen sanayimiz ile maliyemize her geçen sene çok daha fazla katkı yapmaya devam edeceğiz. EOSB Yönetimi olarak son 4 yıllık hizmet dönemimizde çok sayıda yeni sanayi kuruluşunu şehrimize kazandırdık, açılan her sanayi tesisi yeni birer istihdam kapısı ve maliyemiz için de daha fazla vergi geliri ve büyüyen bir ekonomi demek. Vergi Dairesi Başkanımız ve ekibiyle çok verimli çalışıyoruz, bu iş birliği ve anlayış ortamı sanayimizin gelişmesine de büyük katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

OKULUMUZ ŞEHRİMİZİN GÖZDE EĞİTİM KURUMU OLDU

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, sanayicilerin yıllardır hayalini kurduğu meslek lisesini 2019 yılında açtıklarını, okulun kısa sürede şehrin gözde eğitim kurumlarından biri olduğunu söyledi. Küpeli bilimsel çalışmalar yanı sıra yetiştirecekleri nitelikli teknik elemanlarla Eskişehir sanayinin geleceğinin biçimlendirilmesinde büyük rol oynamayı hedeflediklerini ifade ederek, ekonomiye değer katan, aranan iş gücü yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.