Site Rengi

DOLAR 32,3684
EURO 34,9598
ALTIN 2.325,27
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Eskişehir’de Eğitim ve Öğretim Hayatlarına Devam Eden Sudanlı Öğrenciler Bir Araya Geldi

Eskişehir’de Eğitim ve Öğretim Hayatlarına Devam Eden Sudanlı Öğrenciler Bir Araya Geldi
09.01.2020
A+
A-

Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde eğitim ve öğretim hayatlarına devam eden Sudanlı öğrenciler, Eskişehir Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından organize edilen organizasyonda bir araya geldiler.

Programa Sudan Büyükelçisi Dr. İrfan Neziroğlu, İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Akyıldız, Anadolu Üniversitesi TÖMER Müdürü Dr. Ferdi Bozkurt ve İHH Eskişehir Şubesi Başkan Yardımcısı Neşet Gürsoy katıldı.
Sudanlı uluslararası öğrencilere her zaman sahip çıkan ve onlarla ilgilenen Büyükelçi İrfan Neziroğlu, “Geçen sene olduğu gibi bu sene de Sudanlı öğrencilerle bir arada olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Gönül coğrafyamızda Sudan’ın her zaman ayrı bir yeri olmuştur. Bugün Hartum başta olmak üzere birçok Sudan şehrinden kardeşlerimiz ülkemizde eğitimlerine devam ediyor. Mümkün olduğunca onlarla beraber olmaya gayret ediyoruz. Burada Sudanlı öğrencilerle yakından ilgilenen değerli İl müdürümüze de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Akyıldız da yaptığı kısa konuşmasında: “Neşet Ertaş’ın dediği gibi ‘Kalpten kalbe bir yol vardır bilinmez, Gönülden gönülle gider yar gizli gizli.’ Bizim Sudan ile olan gönül bağımız da aslında böylesine derinden ve yürektendir. Buradaki Sudanlı öğrencilerle, ikinci buluşmamızı sıcak bir çay samimiyetiyle tamamladık. Bizi kırmayıp aramızda olan Büyükelçimize de teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.