Site Rengi

DOLAR 32,3692
EURO 34,9458
ALTIN 2.325,68
BIST 9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 19°C

Eskişehir’de Seçim Güvenliği Toplantısı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de, 24 Haziran Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili “Seçim Güvenliği Toplantısı” yapıldı. 
Seçimin kentte huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak’ın başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, 14 ilçe kaymakamı, 14 ilçe jandarma komutanı, 14 ilçe emniyet müdürü ve ilgililer katıldı. 

“Bizim görevimiz vatandaşımızın özgür iradesini sağlıklı bir şekilde sandığa yansıtabileceği ortamı sağlamaktır” 
Toplantıda konuşan Vali Çakacak, millet iradesinin sağlıklı olarak sandığa yansıması amacıyla il ve ilçe seçim kurullarına her türlü desteğin verileceğini belirterek, “Anayasanın 79’uncu maddesine göre 'Seçimler yargı organlarının genel yönetim ve denetimi altında yapılır. Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma, seçim sürecinde ve seçimden sonra seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları, şikayet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama görevi YSK’nındır' denmektedir. Buna göre; seçim işlemlerini düzen içinde yapma ve yaptırma görevi YSK’nın denetiminde il ve ilçe seçim kurullarına aittir. Kamu kurum ve kuruluşları da seçimlerin başarı ile gerçekleştirilerek, millet iradesinin sağlıklı olarak sandığa yansıması amacıyla il ve ilçe seçim kurullarına her türlü desteği verecektir. Bizim görevimiz vatandaşımızın özgür iradesini sağlıklı bir şekilde, herhangi bir aksiliğe, eksikliğe, güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandığa yansıtabileceği ortamı sağlamaktır. Bu nedenle bilgimiz, tecrübemiz, daha önce şu kadar seçim geçirdik gibi düşünceler bir yana tedbiri elden bırakmamak gerektiği düşüncesinden hareketle ve ilimiz sınırları içerisinde güvenli bir seçim geçirmek düşüncesiyle bu toplantıyı düzenliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Seçim günü kolluk birimlerimizin tümü görev başında olacaktır, o gün bütün izinler kaldırılmıştır” 
Ayrıca Vali Çakacak, seçim güvenliğini de üç aşamalı olarak ele alıp değerlendirdiklerini söyleyerek, “Birincisi kampanya ve propaganda döneminin güvenliği, ikincisi seçim günü oy verme güvenliği, üçüncüsü de seçimde oy kullanma bittikten sonra oy sayımının güvenliğidir. Sonuçların, listelerin, evrak ve oy pusulaların ilgili yerlere, seçim kurullarına sağlıklı, güvenli ve seçim hukukuna uygun bir şekilde iletilmesini sağlamaktır. Seçim günü kolluk birimlerimizin tümü görev başında olacaktır, o gün bütün izinler kaldırılmıştır. Hali hazırda tüm polis ve jandarma teşkilatımız seçimlerin huzur ve güven içerisinde geçirilmesini temin amacıyla görev başında olacaktır. İl Emniyet Müdürlüğünde ve İl Jandarma Komutanlığımızda Seçim Harekat Merkezleri görevli olacak, ayrıca Valiliğimizde kurduğumuz Seçim Harekat Merkezimiz, Emniyet, Jandarma, İlçe Seçim Harekat Merkezleri ve İçişleri Bakanlığı Seçim Harekat Merkezi ile koordineli olarak görev yapacaktır” şeklinde konuştu. 

“Kolluk birimlerimiz enerji güvenliği için OEDAŞ’la işbirliği ve koordineli olacaktır” 
Kent güvenliği yönetim sistemi okullardaki tüm kameralarla entegre olacak şekilde faaliyette olacaktır. Oy kullanılacak okullardaki kameralar ve aydınlatma sistemleri devrede olacaktır. Kolluk birimlerimiz enerji güvenliği için OEDAŞ’la işbirliği ve koordineli olacaktır. Sandık kurullarının bulunduğu ve oy torbalarının depolanacağı, ilçe seçim kurullarının bulunduğu yerlerin aydınlatılmasında OEDAŞ’la birlikte gerekli tüm tedbirler alınacaktır. Oy kullanılacak yerlerde görev alacak personele de daha önceleri yapıldığı gibi hizmet içi eğitim verilecektir” dedi. 
Vali Çakacak’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.