Site Rengi

DOLAR 32,3864
EURO 34,9916
ALTIN 2.323,86
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehir’deki Kültür ve Sanat Dernekleri Öğrencilere Burs İçin Bir Araya Geldi

Eskişehir’deki Kültür ve Sanat Dernekleri Öğrencilere Burs İçin Bir Araya Geldi
17.12.2019
A+
A-

Eskişehir’deki Emirdağlılar Vakfı (EVAK); ihtiyaç sahibi öğrencilere burs toplamak için, ‘Emirdağ’dan Esintiler’ müzik ve şiir dinletisi düzenledi.
Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Eskişehir Şairler Derneği (EŞAD), Eskişehir Şairler Yazarlar Ozanlar Derneği (EŞYODER) ve Eskişehir Kültür ve Sanat Derneği (ESKÜDER)’nin sanatçıları ve şairleri de Emirdağlılar Vakfı’nın bu etkinliğine gelerek destek verdi.

Eskişehir’deki Emirdağlılar Vakfı Başkan Vekili Mehmet Kahya, etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında: “İhtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmesi, öncelikli işlerimizden birisidir. Bu konuda burs veren hayırseverlere ve burs temini için gayret gösterenlere teşekkür ederim. Birlik ve beraberlik halinde üstesinden gelemeyeceğimiz iş yoktur. Bu günümüzde bizlere destek veren sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.
Etkinlikte Eskişehirli şair ve folklor araştırmacısı Fikret Akın; ‘Emirdağ Esintileri’ kitabını, tüm geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlanmak üzere, kitabını imzalayarak okuyucularına verdi. Emirdağ Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mesut Acet etkinlikte yaptığı konuşmasında: “Şair ve folklor araştırmacısı Fikret Akın; bugüne kadar hazırladığı 10 kitabı dahil, bu 11. kitabı da, bütün gelirlerini, Emirdağlılar Vakfı’na, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermek üzere bağışlamıştır. Bu örnek davranışından ötürü kendisini kutluyorum. Şair ve folklor araştırmacısı Fikret Akın’ın imzaladığı ‘Emirdağ Esintileri’ kitabı; Vakfımızın yayın organı olan ve Eskişehir’in en uzun soluklu kültür ve sanat dergisi olan ‘Emirdağ’ dergimizde, 22 yıl boyunca, Emirdağ kültürü, folkloru, gelenekleri, görenekleri, adetleri, töresi, türküleri, manileri, ninnileri, ağıtları, masalları, hikâyeleri, bilmeceleri ve oyunlarını kapsayan yazıları, derlenerek kitap haline getirilmiştir. Editörlüğünü yaptığım kitabın görselleri de; yine Emirdağlı usta sanatçı Adnan Durmaz, fotoğraf sanatçısı Battalgazi Barlas, ressam Mehtap Konrat ve Emirdağ Dergisi arşivine aittir’’ dedi.

Emirdağlı mahalli sanatçı Hamza Halaç, âşık Zakir Algül, saz ve ses sanatçıları Hasan Bakırcı ve Behçet Sönmez ile ses sanatçısı İtriye Biçer, Sevgi Demir söylediği Eskişehir ve Emirdağ türküleri ile sanatseverleri coşturdular.
Moderatörlüğünü Mesut Acet’in yaptığı programda; EVAK, EŞAD, EŞYODER ve ESKÜDER’li sanatçılar ve şairler, Emirdağ türküleri söylediler ve Emirdağ temalı şiirlerini okudular. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Eskişehirli tanınmış sanatçısı Mithat Körler ve Emirdağlı sanatçı Bülent Çıraklı, Emirdağlıları yalnız bırakmadı. EŞAD Başkanı Kenan Demirel, ESKÜDER Başkanı Gazi Durusu ve EŞYODER Başkan Yardımcısı Minever Sezer de programa katıldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.