Site Rengi

DOLAR 32,3293
EURO 35,0939
ALTIN 2.298,16
BIST 9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehir’e %50 Hibeli Damızlık Koç Müjdesi

Eskişehir’e %50 Hibeli Damızlık Koç Müjdesi
04.05.2021
A+
A-

Eskişehir il Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş
Damızlık Koç-Teke Alımına İlişkin Uygulama Rehberi’ne göre Eskişehir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulmuş olan Damızlık Koç Deposu işletmesindeki damızlık koçlardan % 50 hibe destekli olmak üzere yetiştiricilere dağıtımı yapılacaktır. Damızlık koç hibe desteğinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler istenilen belgelerle birlikte 28 Mayıs 2021 tarihine kadar İlçe Müdürlüklerimize başvuracaklardır.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürümüz Ender Muhammed Gümüş konu ile ilgili yaptığı açıklamada:

“Damızlık Koç-Teke Alımına İlişkin Uygulama Rehberi’ne göre İlimiz Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulmuş olan Damızlık Koç Deposu işletmesindeki damızlık koçlardan ilimizdeki yetiştiricilere % 50 hibe destekli dağıtım yapılacaktır. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından 2021 yılı için belirlenen damızlık koç fiyatı 3.000 TL/baş olup yetiştiricilerimiz 1500 TL/başa kadar hibe desteğinden faydalanabilecektir.

28 Mayıs 2021 tarihine kadar başvuruları sürecek olan % 50 Damızlık koç hibe desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerimiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize istenilen belgelerle birlikte müracaat etmelidirler. Başvuru esnasında İlçe Müdürlüklerimizde bulunan başvuru dilekçesi, başvuru sahibi gerçek veya tüzel kişilere ait Bakanlık Türkvet veri tabanına kayıtlı anaç koyun-keçi varlığını belgeleyen onaylı belge ve Hayvan alımına ait taahhütname doldurulacaktır. Bunlarla birlikte yetiştiricilerimiz T.C.Kimlik kartı fotokopisi ile Tüzel kişilerin yetkili kurul ve/veya organlarından aldıkları yetki kararı ile yetki verilen kişilere ait noter tasdikli imza sirkülerini yanlarında getirmelidir.

Başvurular bittikten sonraki süreçte ise Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü’ndeki Merkez Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilen listeler İlçe Müdürlüklerimiz ve İl Müdürlüğümüze ait web sayfasında yayımlanacaktır. Yayımlanan listelerde yer alan yetiştiricilerimiz % 50 Damızlık koç hibe desteklemesinden yararlanmaya hak kazanmış olacaktır.

Ayrıca Türkiye’de sadece birkaç ile verilen bu destekleme ile ilgili olarak Bakan Yardımcımız Sayın Ayşe Ayşin Işıkgece ve Eskişehir Milletvekilimiz Prof.Dr. Emine Nur Günay’ a Eskişehir iline sağladıkları destekler için teşekkür ederim.” dedi.

İlimiz adına tüm yetiştiricilerimize % 50 Damızlık Koç Hibe desteklemesinin hayırlı uğurlu olmasını dileyen İl Müdürümüz Ender Muhammed Gümüş Bakanlığımız tarafından verilen hibe desteklemelerinin yıl boyunca devam edeceğini belirterek çiftçilerimizin bu fırsatları kaçırmamaları gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.