Site Rengi

DOLAR 32,3192
EURO 35,0609
ALTIN 2.309,09
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehir’e Bu Kadro DEVA Olabilir mi?

19.08.2020
A+
A-

Deva Partisi İsmail Haşim Ateş başkanlığında il teşkilatını kurdu. Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe başkanları da belli oldu. Teşkilatlanma anlamında başka bir gelişme varsa da ben bilmiyorum. Listeye şöyle bir göz gezdirdim, birkaç isim dışında pek tanıdık bir simaya rastlamadım. Listeyi oluştururken nasıl bir strateji izlediğini de açıkçası bilmiyorum. Nihayetinde kendisi tecrübesiz bir siyasetçi değil, mutlaka bir bildiği vardır. Ancak buradaki asıl mesele oluşan listenin partinin yereldeki ihtiyaçlarına cevap verip vermeyeceği ve toplumsal karşılığının ne olacağı… Bunu bugünden kestirmek imkansız. Ancak iletişim olanaklarının fevkalade kısıtlı olduğu bir süreçte, olası bir baskın ya da erken seçim için teşkilatların önemini anlatmak herhalde gereksiz olur. Zira yaygın medyada yer alamıyorsanız, sosyal medyanın da hedef alanı sınırlı ise, kitle partisi olma iddiasındaki bir yapının elinde tek koz kalır; o da teşkilatlarıdır.

Yapılan son anketlerde ortaya çıkan sonuçlara göre seçmenin yüzde yirmisi hala açıkta iken sizin genel merkez rüzgarı ile sonuç alma tembelliğine düşme lüksünüz yok. Yerelde siyaset üretmek zorundasınız. Çok kısa vadede şehrin hücrelerine kadar inmek zorundasınız. Kadronuzu ve politikalarınızı en ücra köşelere kadar anlatmak, dahası kabul ettirmek zorundasınız. Kentin kurt siyasetçileri ile rekabet etmek, rekabette öne çıkmak zorundasınız. Halkın içine inmek, onların derdi tasası ile hemhal olmak zorundasınız. Toplumsal dokuyu iyi analiz etmek, her katmana ulaşacak en etkili yolları açmak zorundasınız. Yerel sorunlara hakim olmak, çözüm için iddialı politikaları ortaya koymak zorundasınız. Yerel medyayı, sosyal medyayı ve bire bir iletişimi hızlı, doğru ve etkili kullanmak zorundasınız. Siyasetin saat başı gündem değiştirdiği ve pozisyon aldığı bir süreçte anlık tavır ve politika geliştirecek donanımınız, birikiminiz ve kadronuz olmak zorunda. Önümüzdeki siyasal süreçte ortaya çıkması muhtemel işbirliği, ittifak ve pozisyonlar için öngörüler oluşturmak; dilinizi, tavrınızı, jargonunuzu ona göre ayarlamak zorundasınız. Sizden önceki ve mevcut siyasal kişi ve yapıların hatalarını iyi analiz etmek aynı hatalara düşmemek zorundasınız. Kentin hassasiyetlerini ve değer yargılarını öne almak zorundasınız.
Bütün bunlar için güçlü bir stratejiniz ve uygulama planlarınız olmak zorunda.
Bu planları yapacak ve uygulayacak kadronuz varsa sorun yok. Elinizdeki liste bu beklentiyi karşılıyor mu bilmem. Yeni ve genç isimlerin siyasette yer alması hepimizi memnun eder, ancak özellikle siyasetin bu fırtınalı döneminde tecrübe ile doğru harmanlanmamış bir yapı o gençlere de yazık eder.

Ülkemiz ve Eskişehirimiz bir umudun peşinde. O umut nerede, ne zaman, kim eliyle, nasıl yeşerir bilmiyoruz ama dört gözle bekliyoruz.
Fevkalade sıkıldık, bunaldık. Millet olarak dertliyiz; derdimize deva arıyoruz.
Lakin adıyla değil, icraatlarıyla.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.