Site Rengi

DOLAR 32,5940
EURO 34,8052
ALTIN 2.497,31
BIST 9.438,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Eskişehir’e Mars’tan Bakanlar

04.07.2021
A+
A-
Bu dünya da daimi ikametgahımız 10.Köy. Sizleri de davet ediyorum, bu köyde size insan onur ve gururunun yegane muhafızı özgürlüğü  vadediyorum.
Bu özgürlük, Bravda’yı kontrol eden özgürün, özgürlüğünden değil.2019 seçimlerinde kitap bastıran Odunpazarının Belediye Başkanı 100 adet kreş yapacağını ilan ve vaad etti.
2,5 Yılda yaptığı kreş sayısı 0 yazı ile sıfır.
Özgürün basınında bir köşe yazısında yazan mealen diyor ki”Kazım Kurt 100 tane kreş yapacaktı, Cumhurbaşkanı yasakladı”2,5 sene de 0(sıfır) çeken Belediye Başkanı kalan 2.5 senede 100 tane kreş yapacakmış.
Ne diyordu bu Bravda tayfası” Eskişehir’de iyi ki özgür basın var”…
Ayıp artık. Odunpazarı Belediyesine, özgürün grubunun  kestiği faturaların toplamı ile kaç kreş yapılırdı acaba…
İktidarda ki Ak Partinin kudretlilerine karşı da 10.Köy mensubuyuz.
 Ak Partinin üç milletvekilinin iki tanesi İstanbul’da oturuyor, kalan bir tanesi de Eskişehir’de ikamet etmesine rağmen, Eskişehire ve partisine 225 milyon km uzaklıkta Mars gezegeni kadar uzak. .
Üç beş resim, danışmanların gönderdiği falan filandan oluşan basın bülteni.
 Pandemi olduğu için çok şükür ki kurtulduğumuz  düğün ve nişan resimleri.
Hepsi bu kadar.
Eskişehirli’ye ve Eskişehire duyarlılığı  Mars gezegeninin uzaklığında olan Sayın Milletvekili bürokrat atamaları söz konusu olduğunda  uzaydan dünyamıza dönüyormuş ki görev süresi sona eren Sağlık Müdürü Uğur Bilge, Mars’dan dünyamıza dönen sayın Milletvekilinin yüksek tensipleri ile tekrar atanmış.
Sayın Müdüre, Sayın Vekile ve Sayın Sendikacıya hayırlı olsun.
Akrabalarınız,hemşerileriniz yüksek maaşlı makamlarında rahatça oturabilirler.Sayın eski ve yeni Sağlık Müdürü çok başarılı olmuş ki Sayın Vekilin yüksek tensiplerine mazhar olmuş…Ne mutlu onlara ve bizlere…
Covid servislerinde çalışan bir Dahiliye uzmanının anlattıklarını aktarıyorum. “Pandemi döneminde  bizler gibi aile hekimi arkadaşlarımızın üstüne de ciddi bir yük bindi.Sahada çalışmak zordur. Aile Hekimi  arkadaşlarlarım konuştuğumda kulaklarıma inanamadığım şeyler duydum.En basiti uzmanlık almadan önce Kütahya’da Aile Hekimliği yapan, aile hekimliği üzerine Hoca olan Sayın Bilge, hiç bir meslektaşını ziyaret dahi etmemiş.
Aile Hekimi arkadaşlarımıza Sayın Müdürümüzü sorma nedenim de biz sıkıntı yaşarken, kendisi de aile hekimi olan Uğur Bilgenin onlara tavrını öğrenmek istememdi.Sorduğuma soracağıma  pişman olmuştum.Maaleaef  biz ezilirken Uğur Bilge  bol bol resim çektirip gezdi”
O da bir şey mi Hocam. Uğur Bilge Beyin Sağlık Müdürlüğü zamanında Eskişehir’de halk sağlığı adına büyük bir rezalet yaşandı. Rezalet, halkın içme suyunu tedarik ettiği plastik damacanaların  kullanım süreleri  bittiği halde kullanımlarına  devam edilmesiydi. Kanunen Belediye’yi denetlemesi  gereken Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Başkanlığının da Belediyeyi hiç denetlemediği ortaya çıktı.
 Bravda Hocaya bir şey olmasın diye işi sulandırdı fakat Eski Genel Müdürü istifa etmek zorunda kaldı. Sağlık Müdürlüğün de ne oldu. Yılmaz Hocanın da çok sevdiği Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Başkanı ballı maaşlarla  görevlerine  devam ettiler.Üstüne de Sayın Vekilin yüksek  tensipleri ile tekrar aynı göreve atandılar.Biz de içtiğimiz sularla kaldık.Diyorlar ki “Efendim pandemi de çalıştı” bunları tek kalem de geçin ve  yerinize oturun.
Evine günlerce gidemeyen doktorlara, hemşirelere, diğer sağlıkçılara yatın kalkın dua edin.
Bu siyasi atama ile bir kez daha anladım ki, yüksek tensipleri ile atamayı uygun bulan  sayın milletvekili Eskişehir’e cidden Mars kadar uzaktaymış.
Üst düzey bürokrat atamaları siyasidir. Bu atama ile birlikte  Ak Partinin diğer Vekilleri ve İl Başkanı da Mars gezegenine taşınmış oldular. Diğer Milletvekilleri zaten İstanbul’da yaşıyorlar uzaklıkları ha 540 km. ha 225 milyon km.Laf  aramız da Sayın Milletvekilleri de küsler, konuşmuyorlar.
Esas problemi Ak Partinin İl Başkanı Zihni Bey yarın bunların faturasını halka anlatacak olmasında.
Çünkü  siyasi partilerin il başkanları, genel başkanlarının o ilde ki  tek temsilcisidir. Belediye Meclislerinde dahi  il başkanları grup başkanıdır ve Belediye Başkanının  hiyerarşik olarak üstündedir.
Siyasi partilerin tüzüğünde de bunlar yazar.Hiç bir Milletvekili partisinin İl Başkanına sormadan siyasi bir atama yapamaz yaparsa disiplin suçu işler.
Geçmişte İktidarda ki sağ partiler de siyaseti bilen güçlü Milletvekilleri vardı.
Onların yanın da mevcut milletvekillerinin esamesi okunamaz.
O kadar güçlü milletvekillerini disipline eden İl Başkanları gördük.
ANAP’ta o kudretli Milletvekilleri,İl Başkanı  Zafer Sabuncuoğlu ve Selçuk Erşen’den habersiz yaprak kımıldatamazdı.
Doğru Yol Partisinde rahmetli Necati Okuroğlunun İl Başkanlıkları zamanın da Milletvekillerine kök söktürürdü.
Zihni Çalışkan , Reis Bey’in Eskişehirde ki en üst temsilcisi olarak Milletvekillerinin de il Başkanı ‘na size tabi olduğunu hatırlatırım.
Eskişehirde Ak Partinin milletvekilleri bağımsız olmadıkları için bağımsız hareket edemezler,üstüne  bizzati size  bağımlılar.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.