Site Rengi

DOLAR 32,5609
EURO 34,7605
ALTIN 2.492,10
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 22°C

Eskişehirli Ülkücü Şehidin Annesi Vefat Etti

Eskişehirli Ülkücü Şehidin Annesi Vefat Etti
02.06.2020
A+
A-

Eskişehir’de 12 Eylül öncesi olaylarında şehit düşen ülkücü şehit Faruk Ferah’ın annesi Hürriyet Ferah vefat etti. 5 Nisan 1980 tarihinde henüz 18 yaşında lise öğrencisiyken Devrimci Sol Örgüt militanları tarafından katledilen Faruk Ferah’ın annesi Hürriyet Ferah, oğlunun şehadetinden 40 yıl sonra evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etti.

Eskişehir’de MHP’li ve Ülkücülerce çok büyük kıymet verilen Hürriyet Anne’nin cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Esentepe Yeşil Camii’den kaldırılacak.

Şehit Faruk Ferah kimdir?
Eskişehir’de devrimci sol örgüt militanları tarafından şehit edilen Faruk Ferah, 18 yaşındaydı. Bahçelievler Lisesinden daha yeni mezun olmuştu. Ailenin 4 çocuğundan biriydi. Ülkücü Hareketin bütün teşkilatlarında görev aldı. Bahçelivler Lisesinin başkanlığını da yapmıştı. ÜGD Esentepe mahallesinin sorumlusuydu. Davası için cezaevine girmiş, şehit olmadan 9 gün evvel çıkmıştı.

OLAY GÜNÜ:
Köprübaşı’nda devrimci solcu-komünistlerin mitingi vardı. Özellikle ÜGD’nin olduğu caddede gövde gösterisi yapacaklardı. ÜGD yetkilileri Emniyetle bu konuyu görüştüler ancak sonuç alamadılar. Yürüyüşün güzergahını değiştirilmesini istediler. Yürüyüş başlamış ve ÜGD’nin önünden geçiyorlardı. O sırada Faruk Ferah ve yanında birkaç ülküdaşı ÜGD’nin kapısının önünde derneğe giriyorlardı. Yürüyüşte olan devrimciler ülküdaşlarımıza sataştılar ve saldırıya geçtiler. POL-DER’li polislerin desteğini almış olan gözü dönmüş katiller küstahça ve cesaretle hareket ediyorlardı. Kızlarla çatışma yaşandı. Kızılların açmış olduğu ateş neticesinde yaralandı. O, direndi, ayakta kaldı. En sonunda dayanamadı ve şehit düştü. Ülkücü şehitler kervanına katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.