Site Rengi

DOLAR 32,3433
EURO 35,1097
ALTIN 2.308,93
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehirli Yazar Özçelik Deneme Büyük Ödülüne Layık Görüldü

Eskişehirli Yazar Özçelik Deneme Büyük Ödülüne Layık Görüldü
30.12.2020
A+
A-

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen ‘Edebiyat Mevsimi Festivali’nde Eskişehirli şair ve yazar Mustafa Özçelik ‘Deneme’, büyük ödülüne layık görüldü.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen İstanbul Edebiyat Festivali başladı. Festival açılışında şair-yazar Mustafa Özçelik ‘Anadolu’nun Gönül Dili: Yunus Emre’ kitabı ‘2020 Deneme’ büyük ödülüne layık görülerek kentte manevi bir gurur kaynağı oldu.

Özçelik ödüle dair duygularını sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı:

Şair – yazar Mustafa Özçelik kimdir?
1954 yılında Eskişehir’de doğmuştur. Türk Dili ve Edebiyatı alanında yüksek öğrenim görmüştür. Nevşehir, Eskişehir ve Kütahya’da çeşitli okullarda öğretmenlik yapmıştır. Dumlupınar Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.

Edebi hayatı Mavera dergisinde yayımladığı şiirleriyle başlamıştır. Mavera, Yedi İklim ve Yönelişler, Bir Nokta, Kültür Dünyası, Kültür, Türk Edebiyatı gibi pek çok dergide şiir ve yazıları yayımlanmış ve yayımlanmaya devam etmektedir. Özellikle Yunus Emre, Nasreddin Hoca, Battal Gazi, Mevlana ve Mehmet Akif gibi şahsiyetler üzerinde biyografik çalışmalar yapmıştır. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli bilim, kültür-sanat etkinliklerine katılmıştır. Çalışmaları muhtelif kurumlarca ödüllendirilmiştir. Şiir, öykü, deneme, makale, masal, biyografi ve antoloji türlerinde yayımlanmış eserleri bulunmaktadır. Özçelik ayrıca Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti üyesidir.

Yayımlanmış eserlerinden bazıları:
İfşa, Serenat, Dünyanın Tenhasında, Güneş ve Ayna, Gül ve Hançer, Bir Irmak Düşü, Nasreddin Hoca, Şehitler Tepesi, Son Günün Sevinci, Şiir İklimi, Gece Işıltısı, Eylül Irmakları,  Mehmet Âkif ve İstiklal Marşı, Mehmet Akif ve Çanakkale, Bizim Yunus, Nasreddin Hoca, Battal Gazi, Mevlana ve Yunus Emre, Eğitime Adanmış Hayatlar, Bizim Yunus, Anadolu’nun Gönül Dili: Yunus Emre, Bir Hisli Yürek: Mehmed Âkif Ersoy…

Eskişehir’imizde yetişen şair ve yazar, muhterem büyüğümüz Mustafa Özçelik’i tebrik eder yazın hayatında başarılar ve uzun, bereketli ömür dileriz.

1A3B3D7A CC9C 4044 ABAA 79784F6C981D

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.