Site Rengi

DOLAR 32,3484
EURO 35,0098
ALTIN 2.329,81
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehirspor Yönetimine Talip Olan Gruptan Basın Açıklaması

Eskişehirspor Yönetimine Talip Olan Gruptan Basın Açıklaması
08.09.2019
A+
A-

Eskişehirspor Yönetimine Talip Olan Grup, bugün bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Grup adına Doç. Dr. Adnan Sevim ve Hüseyin Dinç’in yer aldığı toplantıda gündem ve son gelinen nokta hakkında önemle açıklamalar yapıldı. Doç. Dr. Adnan Sevim, basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu: “Herkesin sorumluluk almaktan kaçındığı bir dönemde Eskişehirimizin gözbebeği Eskişehirsporumuzu içine düştüğü zor durumdan kurtarabilmek için aynı duyguları paylaşan arkadaşlarımızla gereken hazırlıklarımızı yaptık ve kulüp yönetimine talip olduk, sorunlar ve çözümleri konusundaki görüşlerimizi kamuoyu ile paylaştık. İcraata geçebilmemiz için kongre kararı alınması çok önemliydi. Bu karar alındı, fakat saatler sonra kararı alan aynı yönetim kurulu tarafından hukuken tartışmalı bir şekilde iptal edildi. Oysa tüzüğe uygun şekilde alınan bir kararın, yani kongreye gitme kararının gecikmeksizin ve öncelikle uygulanması gerekirdi. Ayrıca, hukukçu arkadaşlarımız Sayın Osman Taş’ın Başkanlıktan istifa ettiği anda tüm görevlerinin hukuken sona ermiş olduğunu, imza atma, hatta toplantılara katılma yetkisinin bile bulunmadığını  ifade etmişlerdir.

Kulüp Denetleme Kurulu ilk aşamada tüm bu konuları ve tüzüğe aykırı kararları inceleme ve denetleme yetkisine sahip, Kulübün iç denetim organı olup görevini yapmalıdır. Yapmamasının doğurabileceği sonuçlar  yasalarda bellidir. Şu anda kamuoyunun da mâlûmu olduğu üzere tam bir kaos ortamı yaşanmaktadır. Yönetim kendi içinde bölünmüştür. Kimin kime ne dediği belli değildir.                                                                                       Saat saat değişiklik arz eden gelişmeler insanları yormuştur. Kamuoyu gereksiz yere gereksiz konularla meşgul edilmektedir. Birlik olmada anlaşamayanlar ayrışmada çok kolay anlaşabilmektedir. Sosyal medyada onur kırıcı ve hakarete varan suçlamalar her geçen gün atmaktadır. Bu arada halisane niyetlerle ve sadece kulübümüzün içinde bulunduğu duruma sessiz kalmayalım diye yola çıkan bizler de son günlerde çeşitli hakaretlere ve tehditlere maruz kalmaktayızHayatımızın hiçbir döneminde bu tür kavgaların tarafı olmayan bizler için bunlar katlanılabilir şeyler değildir. Böylece bu kulübe düzgün insanların katkı verememelerinin gerçek nedenini yaşayarak daha iyi anlamış durumdayız. Bazı basın mensubu arkadaşlarımızın sitem ederek: ‘’Niçin y netimdeki isimler hakkında bilgi vermiyorsunuz?’’ şeklindeki sorularının cevabı da böylece ortaya çıkmaktadır. Biz bu gelişmeleri biraz da ön görerekbürokrasiden, yargıdan, spor, bilim, sanat ve iş dünyasından olup,yönetimde yer alacak arkadaşlarımızın önceden herhangi bir sıkıntıya veya baskıya maruz kalmamaları için birkaç isim dışında açıklama yapmama kararı almıştık. Haklı çıktık. İsimler hakkında bilgi alamayınca isimlerin bazılarının Eskişehirli olmadığı varsayımı üzerinden ‘’Eskişehirsporu yalnız Eskişehirliler yönetir’’ kampanyası açanlar olduğunu görüyoruz. O zaman iş başka şehirden veya ülkeden hiçbir futbolcu da almayalım, antrenör de, teknik adam da almayalıma gider ki; bunlar günümüzün gerçekleri ile bağdaşmayan sağlıksız düşüncelerdir. Biz ‘’Ne Mutlu Eskişehirsporluyum Diyene’’ düsturuyla kendini Eskişehirspora yakın hisseden herkesi kucaklıyoruz ve onlardan güç alıyoruz.

Son olarak, icraata geçebileceğimiz uygun bir zemin olana kadar mecbur kalmadıkça yeni bir açıklama yapmayacağımızı, halihazırdaki kargaşa ortamından uzak duracağımızı, ancak yarın göreve başlayacakmış gibi çalışmalarımızı sürdüreceğimizi,  kaynak konusu dahil tüm konularda daha önceki taahhütlerimizin geçerli olduğunu kamuoyuna duyururuz.

Saygılarımızla.“

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.