Site Rengi

DOLAR 32,3752
EURO 34,7818
ALTIN 2.434,64
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

ESO, Entekno Firmasına Kurumsal Karbon Ayakizi Raporu Hazır

ESO, Entekno Firmasına Kurumsal Karbon Ayakizi Raporu Hazır

Üyelerine kurumsal karbon ayak izi hesaplayarak raporlama hizmeti veren ve bu konuda destek sunan Eskişehir Sanayi Odası Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi, Eskişehir Sanayi Odası Üyesi Entekno Endüstriyel Teknolojik ve Nano Malzemeler Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin karbon ayak izini hesaplayarak firmaya teslim etti.Hazırlanan rapor, firmanın Genel Müdürü Oktay Uysal’a ESO Meclis Üyesi ve ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi Koordinatörü Ömer Benli, ESO Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Öztürk, Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi Danışmanı Prof. Dr. Cengiz Türe ve birim temsilcileri tarafından ESO Hizmet Binasında verildi.

Belge tesliminde konuşan ESO Meclis Üyesi ve ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi Koordinatörü Ömer Benli, “Yeşil Sanayi Birimi olarak dünya ve ülkemiz sanayi üretiminde kuralları değiştirecek yeni döneme sanayicilerimizi hazırlıyor, bu kapsamda kurumsal sera gazı envanterinin hesaplanması ve raporlanmasıyla onların yanında yer alıyoruz. Eskişehir Sanayi Odası olarak üyelerimiz için kolaylaştırıcılık görevini yerine getiriyoruz. Özellikle AB ile ticari ilişkileri bulunan, AB pazarına ürün ihracatı yapan firmalarımızın karbon ayak izinin hesaplanması çok önemli” dedi.

Tetikleyici bir hizmet Kurumsal Karbon Ayak İzi Raporu ve Teşekkür Belgesi’ni alan Genel Müdür Oktay Uysal ise yaptığı değerlendirmede, ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimine teşekkürlerini ileterek, “Odamızın ve Yeşil Sanayi Birimininim sunmuş olduğu hizmetin, çok tetikleyici bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Sürdürülebilirlik günümüzde artık ‘hani olsa iyi olurun’ çok ötesine geçti ve herkesin vicdani sorumluluk taşıması gerektiği bir konu haline geldi. Sanayiciler olarak sıradan insanlara göre dünyaya çok daha olumsuz etkilerde bulunabiliyoruz. Ancak bunun önüne geçmek içinde adımlar atıyoruz. Bu tür raporlar bize o süreçte yani sürdürülebilirlikle ilgili veya dünyayla ilgili en azından torunlarımıza ‘Vallahi biz bir şeyler yaptık’ diyebilmek için bize işte belge sunmuş oluyor. Bunun için o yüzden Sanayi Odası’na çok teşekkür ediyorum. Bu bizi bilgilendirecek ve raporu satır satır okuyacağız. Okuduğumuzu başka eylemlere dönüştüreceğiz. Emin olun oradan kendimize göre çıkarımlarımız olacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.