Site Rengi

DOLAR 32,3740
EURO 34,9623
ALTIN 2.325,52
BIST 9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

ESOGÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Özden Mikrocerrahi Tekniklerini Anlattı

ESOGÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Özden Mikrocerrahi Tekniklerini Anlattı
26.11.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi Medya Biriminin çeşitli konularda alanında uzman öğretim üyeleri ile hazırladığı ESOGÜ Gündem’de bu hafta Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Özden, mikrocerrahi tekniklerini ve bu alanda yayınlanan, kendisinin de yazarları arasında olduğu “Mikrocerrahi Teknikleri El Kitabı”nı anlattı.

Prof. Dr. Hilmi Özden, Türkçe, İngilizce ve Almanca olmak üzere üç dilde araştırmacıların ilgisine sunulan “Mikrocerrahi Teknikleri El Kitabı”nın tüm teknikleri araştırmacılara sunduğunu belirtti. Kitabın yer verdiği anastomoz teknikleri ile kaza, afet ve savaş sonrası durumlarda uzuv kayıplarına müdahale konusunda önemli bilgiler içerdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Hilmi Özden, çocuk cerrahiden, plastik cerrahiye kadar pek çok alanın bu tekniklerden faydalanabileceğini ifade etti.
Prof. Dr. Hilmi Özden, insanlar üzerinde başarılı operasyonlar yapmak, kazazedelere yardım edebilmek isteyen araştırmacıların anastomoz ve bypass tekniklerini yapmaları gerektiğini, hayvan deneylerine yönelmeleri gerektiğini belirtti. Bu deneylerin bilimsel çalışmaların olmazsa olması olduğunun altını çizen Prof. Dr. Hilmi Özden, dünya çapında eserler ortaya koymak için bu çalışmaların ihmal edilmemesi ve etik değerler çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Hilmi Özden “Mikrocerrahi Teknikleri El Kitabı”nın tüm dünyada araştırmacılar tarafından rağbet görecek bir çalışma olduğunu belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.