Site Rengi

DOLAR 32,3679
EURO 35,1221
ALTIN 2.324,78
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak’ın Anneler Günü Mesajı

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak’ın Anneler Günü Mesajı
09.05.2021
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Her şeyiyle birbirinden farklı olan, yeri geldiğinden o farklılıkları ile karşı karşıya gelen, getirilen tüm insanların tek bir ortak özelliği vardır: Bir anneden doğmak ve hayata bir annenin rahminde, kollarında başlamak. Belki de bu yüzden tüm insanlığı ayrıştırmadan bir görebilmenin, gerçek eşitliğe ulaşabilmenin anahtarı da yine o annelerin yüreğindedir. Onlar her insanı, bir insan evladı olarak en yalın ve en merhametli hali ile görebilenlerdir. Onlar hiçbir annenin yüreği yanmasın diye her evlada kıymet verenlerdir. Belki de anneliği tarifini olanaksız kılacak kadar kutsal görmemizin esas nedeni de budur. Çünkü insana, insan hayatına biçmemiz gereken değeri annelikte, annelerin yapıp etmelerinde görürüz fakat öylesine bir merhamet erişilmez bir hayal gibi durur dimağlarımızda.

Ancak hepimizin bireysel belleğinde izleri olan o karşılıksız sevgi, o koruyan kollayan merhamet tüm insanlığın kılavuzu oluğu sürece yolumuz aydınlanacaktır. Ancak annelerimizin içimize ektiği o ilk tohumu yeşerttiğimiz sürece sağduyulu, adaletli, hakkın peşinden ayrılmayan nesiller ve toplumlar mümkün olacaktır. Anneler evlatlarının yaralarını sararken, anneliğin mayasındaki güzel hasletler de toplumların, insanlığın bugün kanayan tüm yaralarını sarmaya yetecektir. Yeter ki o değerlere sıkı sıkı bağlanmayı, hiçbir annenin yüreğinin yanmaması için, iyilik ve güzellik için hep birlikte emek vermeyi bilelim. Annelerin tüm fedakarlıkları karşısında evlatlara düşen yegane vazife de bunu başarmaktır.

Bizlerin bireysel tarihini, belleğimizi var eden; toplumların ise nesillerini ve geleceğini inşa eden, tarihini yazan annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, tüm annelerin evlatlarını sağlık, refah, huzur ve mutlulukla yetiştirdikleri bir dünya diliyorum.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.