Site Rengi

DOLAR 32,3266
EURO 35,0730
ALTIN 2.302,01
BIST 9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

ESOGÜ’de Eğitim ve Öğretimde Mükemmelliyet Merkezi Kuruldu

ESOGÜ’de Eğitim ve Öğretimde Mükemmelliyet Merkezi Kuruldu
14.07.2021
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’nun 07.07.2021 tarihli toplantı onayı ile “Eğitim ve Öğretimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi” kuruldu. Merkezin temel amacı; üniversitenin kalite politikalarını, misyonunu ve vizyonunu kapsayacak bir biçimde inovatif (yenilikçi) öğrenme-öğretme ortamları oluşturmaktır. Merkez; ESOGÜ’ye bağlı tüm akademik birimlerde inovasyon temelli yaklaşımlarla eğitim-öğretim süreçlerinde daha nitelikli ve kalite odaklı ortamlar sağlamayı; tüm üniversiteye inovatif yaklaşımlarla çağın gerektirdiği öğrenme-öğretme ortamını sunarak Türkiye’de öncü ve örnek bir model ortaya çıkarmayı hedeflemektedir.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Eğitim ve Öğretimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversitemizin misyonunda belirttiğimiz gibi; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi eğitim-öğretimde mükemmeliyet hedefiyle ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilmeyi, bilimsel çalışmaların sonuçlarını toplumun talepleri doğrultusunda faydaya ve ekonomik ürüne dönüştürmeyi görev edinmiştir. 21. yüzyılda eğitim sistemlerinde, bireye, topluma ve ekonomiye fayda sağlayan inovatif metotlar kullanmak gerekmektedir. Bu sebeple, YÖK tarafından kurulması onaylanan Eğitim ve Öğretimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezimizle tüm üniversitede mükemmeliyetçi, kaliteli ve inovatif yaklaşımlı bir eğitim-öğretim anlayışının hakim olmasını önemli bir öncelik olarak görmekteyiz. Tüm ülkede örnek bir model ortaya koymasını hedeflediğimiz Merkezin hem üniversitemize hem de ülkemize önemli katkılar sağlamasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.