Site Rengi

DOLAR 32,3679
EURO 34,9608
ALTIN 2.325,51
BIST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 19°C

ESTÜ Rektörü Döğeroğlu Kahvaltıda Eskişehir Basınıyla Bir Araya Geldi

01.12.2021
A+
A-


Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Rektörü
Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Eskişehir’deki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

ESTÜ 2 Eylül Kampüsü’nde düzenlenen ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alper Çubuk, Prof. Dr. Gürsoy Arslan, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abidin Kılıç ile Eskişehir’deki basın kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı kahvaltıda Döğeroğlu, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin geride bıraktığı 3 yılı değerlendirdi.

Araştırma Üniversitesi Olma Misyonumuzu Koruyoruz

Prof. Dr. Döğeroğlu burada yaptığı açıklamada göreve başladıklarında araştırma üniversitesi olma misyonuyla yola çıktıklarını hatırlatarak: Makale sayımız her yıl yüzde 30-35 artarak devam ediyor. Nitelikli yayınları gösteren Q1, Q2 kategorilerinde en önde yer alan üniversitelerinden biriyiz.  Yani biz araştırma üniversitesi olma misyonumuzu koruyoruz.” dedi.

TÜBİTAK’a En Fazla Proje Sunan Üniversitelerden Biriyiz

ESTÜ’nün araştırma potansiyelinin yüksek olduğunu ve bu durumun TÜBİTAK raporlarına da yansıdığını belirten Döğeroğlu, ESTÜ’nün birçok alanda iyi yayın sayısına sahip olduğunu ifade etti. Döğeroğlu, ESTÜ’nün TÜBİTAK’a en fazla proje sunan üniversitelerden biri olduğunu belirterek, ESTÜ’nün yayın, patent ve proje potansiyellerini daha da artırmak istediklerini söyledi. Başta TÜBİTAK olmak üzere kurum dışı proje başvuru sayılarının da arttığına dikkat çeken Döğeroğlu: “TÜBİTAK’ın sanayi destek programlarında en çok bursiyeri olan 7. üniversiteyiz. TÜBİTAK’a en fazla proje sunan üniversiteler arasında 11. sıradayız.” dedi.

ESTÜ Büyük Bir Sıçrama Yapacak

Geride bırakılan 3 yıl içerisinde yapılan çalışmalar sayesinde ESTÜ’nün başarı grafiğinin her geçen gün daha da yükseldiğine dikkat çeken Döğeroğlu, bunun üniversite sıralamalarına da yansıdığı belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın her yıl yayınladığı Girişimci Yenilikçi Üniversite Endeksi’ne ilk kez geçen yıl 19. sıradan giriş yaptıklarını hatırlatan Döğeroğlu, yeni kurulan üniversitelerden sadece ESTÜ’nün bu sıralamaya girmeyi başardığına vurgu yaptı. Döğeroğlu, URAP sıralamasında da ESTÜ’nün 87. sırada olduğunu anımsatarak, bu sıralamanın sadece bir buçuk yıllık performansının sonucu olduğuna dikkat çekti. Döğeroğlu, 5 ve 7 yıllık performanslarının verilere yansımasıyla birlikte ESTÜ’nün ileriki yıllarda büyük bir sıçrama yaparak daha da yukarılara tırmanacağının altını çizdi.

Üç Üniversite Ortaklaşa Bir Araştırma Merkezi Kuracak

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi ile ortak çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Döğeroğlu: “Koordinatörlüğünü bizim yapacağımız uygulamalı eğitimde insan bilgisayar etkileşimi uygulama ve araştırma merkezinikurmak üzere Yükseköğretim kuruluna başvuruda bulunduk.3-4 aylık değerlendirme sürecinin akabinde de bu ortak merkezin kuruluşu onaylandı” diye konuştu.

Üniversiteler Platformu Kuruluyor

Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’yle birlikte Eskişehir’e katkı sunabilmek için bir üniversiteler platformu oluşturulacağına vurgu yapan Döğeroğlu: “3 üniversite olaraksahip olduğumuz yetkinlikleri bir potada eriterek şehir için ortak alanlarda yürümeyi planlıyoruz. Bu araştırma çalışması başta lisansüstü olmak üzere ortak diploma programları ile olabilir. Diğer taraftan sanayinin, kentin, sektörlerin, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmeyi ve çözüm bekleyen sorunlara da ortak paydada çözüm bulmayı amaçlıyoruz” dedi.

2 Eylül Kampüsünün Sosyal İmkânları Artırılacak

Döğeroğlu, yaptığı açıklamalarda 2 Eylül Kampüsü’nün sosyal imkânlarına da değindi. Kampüs içerisinde yeni kütüphane, kafe ve market alanları oluşturulacağını belirten Döğeroğlu, “Kampüsün hemen girişinde yarım kalmış bir inşaat alanı var. Burada 3 tane büyük kütle inşaatı var, 1-2 sene içerisinde tamamlanmış olacak diye ümit ediyorum. Bina tamamlandığında 10 bin metrekarelik kütüphane binası ve öğrenciler için sosyal imkânların sunulabileceği birtakım donatılar olacak. Fuaye alanıyla birlikte bir kongre ve kültür merkezi ile öğrenci merkezi olacak” diye konuştu.

ESTÜ’de Aşılama Oranı Yüzde 95

Döğeroğlu, açıklamalarında ESTÜ’nün aşılama oranı ve pandemide kat ettiği mesafeye de değindi.  ESTÜ’de yüzde 95′in üzerinde aşılanma oranına sahip olduklarını belirten Döğeroğlu: “Güvenlik ve sağlıklı kampüs sertifikasını aldık. Öğrencilerimizde ve çalışanlarda yüzde 95’in üzerinde bir aşılanma oranına ulaştık. Bu oran da bizi güvende hissettiriyor. Zaman içinde daha yüksek seviyelere çıkartmayı hedefliyoruz. Aşı oranı yüksek olsa da kurallara uyma konusunda taviz vermemek gerekiyor.” dedi.

Basın toplantısı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.